Cum va arăta Kia Sportage pentru Europa? Primele imagini

Autor: Elena Luchian 25 aug. 2021 Știri auto

Pentru prima dată în istoria de 28 de ani a modelului Sportage, Kia a decis să construiască o versiune diferită pentru Europa. Cum va arăta aceasta? Constructorul asiatic publică primele imagini care redau liniile SUV-ului compact.

GALERIE FOTO

Kia Sportage pentru Europa va avea proporții diferite de cea care se comercializează pe piețele din Asia și în Statele Unite ale Americii. Modelul va păstra însă, conceptul de spațiu generos și aerisit la bord. Sportage european va veni cu o parte frontală îndrăzneață și cu o parte posterioară tipică fastback-urilor.

Sud-coreenii au proiectat un SUV care să se muleze pe preferințele clienților europeni. În același timp, mașina va avea un comportament rutier adaptat drumurilor publice din Europa. Kia îi trece în cont tehnologii de top, sisteme de propulsie eficiente și agile și inovații la capitolul siguranță.

Designul noii generații are la bază conceptul “Bold for Nature”, dar și noul limbaj de design lansat de companie, Opposites United.

Modelul dedicate pieței europene va fi mai compact și, susțin reprezentanții constructorului, mai aventuros, dinamic și elegant.  Schițele confirmă că mașina va păstra luminile de zi care imită forma unui boomerang, farurile Matrix LED și stopurile LED subțiri, care flanchează noul logo Kia. Un montant spate foarte scurt, o linie descendentă a acoperișului și o lunetă foarte înclinată transformă Kia Sportage într-un veritabil SUV coupe.

În premieră în gama Sportage apare un plafon negru, contrastant cu nuanța caroseriei.

Noua Kia Sportage pentru Europa – Când poți să o comanzi?

Noua Kia Sportage își va face debutul public în cadrul unui eveniment digital care va fi transmis live pe 1 septembrie. Versiunea expusă va fi un plug-in hybrid. Tot atunci vom afla detaliile tehnice.

Mașina va fi expusă apoi la Salonul Auto de la Munchen, care își deschide porțile pe 7 septembrie. Vânzările vor începe în această toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide