Kia spune că noul EV9 GT va dispune de „putere enormă”

Autor: Ionuț Vîlciu 29 apr. 2024 Știri auto

Kia a dezvăluit noi detalii despre EV9 GT, cea mai puternică versiune SUV-ului electric. Coreenii promit că EV9 va fi echipat cu un propulsor care produce „putere enormă”.

Producătorul coreean a dezvăluit mai multe detalii despre viitoarea versiune de performanță a SUV-ului EV9. Kia spune că noul EV9 GT va dispune de un propulsor cu „putere enormă” și că va putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin 4 secunde, potrivit Motor1.

Odată cu evenimentul dedicat prezentării rezultatelor financiare ale companiei pentru primul trimestru al acestui an, Kia a dezvăluit mai multe informații valoroase despre viitorul său model performant, bazat pe SUV-ul EV9. Vorbim, bineînțeles, despre Kia EV9 GT, cea mai puternică versiune a celui mai mare SUV produs de constructorul auto din Coreea.

Kia lasă de înțeles că EV9 GT va fi un model foarte puternic

Kia spune despre această nouă versiune că va folosi un propulsor electric ce va dezvolta o „putere enormă”. Această putere enormă despre care Kia vorbește va permite mașinii să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Acest lucru va fi posibil grație unei configurații cu două motoare electrice, ceea ce îi va oferi tracțiune integrală. Pe lângă puterea suplimentară, ne putem aștepta ca mașina să primească o suspensie recalibrată și un sistem de frânare performant. Producătorul spune că EV9 GT va fi prezentat în 2025.

În prezent, cea mai puternică versiune a SUV-ului EV9 dezvoltă 385 CP și 700 Nm. Această versiune folosește o baterie de 99,8 kWh, ceea ce îi conferă o autonomie maximă de 505 kilometri. EV9 măsoară peste 5 metri în lungime și aproape 2 în lățime, putând găzdui până la 7 pasageri. Versiunea de top vine cu 6 locuri individuale, iar pasagerii de pe rândul 2 dispun de fotolii reglabile electric, încălzite și ventilate. În versiunea de top GT Line, Kia EV9 are un preț de pornire de 83.279 de euro în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide