Kia Stinger va avea un succesor electric. Va fi cel mai puternic model Kia produs vreodată

Autor: Adrian Somai 16 iun. 2023 Știri auto

La sfârșitul anului trecut ne luam rămas bun de la Kia Stinger, o mașină care reușise în doar câțiva ani să schimbe imaginea constructorului asiatic. Modelul sportiv al mărcii sud-coreene primea la acea vreme o ediție limitată Tribute Edition, limitată la o mie de exemplare. Potrivit ultimelor informații apărute în presa de specialitate, Kia Stinger ar putea primi în viitorul apropiat un succesor cu propulsie electrică.

După doar cinci ani de activitate, Kia a decis să scoată la pensie modelul Stinger. Pe cele mai multe piețe, modelul sportiv a fost înlocuit sub o formă sau alta de electricul EV6 GT. Lucrurile s-ar putea schimba însă în perioada următoare, Stinger putând primi din partea celor de la Kia un succesor direct. Și nu va fi un succesor oarecare, primele informații despre noul model fiind chiar entuziasmante pentru fanii mărcii sud-coreene.

Potrivit Motor1, o publicație media din Coreea de Sud a dezvăluit recent că cei de la Kia lucrează la un nou model electric. Acest nou model ar putea fi un succesor cu propulsie electrică pentru Stinger, urmând să fie lansat oficial în anul 2025. Potrivit asiaticilor, numele alocat de cei de la Kia noului model este, pentru moment, GT1. Noul model este încadrat în clasa executive, ceea ce ar însemnă că va rivaliza cu modele puternice precum Mercedes-Benz EQE sau BMW i5.

Succesorul electric al lui Stinger, autonomie de 800 de kilometri

Noul Kia GT1 ar urma să fie construit având la bază platforma eM și va fi echipat cu o baterie cu capacitate de 113 kWh. În aceste condiții, am putea vorbi despre o autonomie de 800 de kilometri, ceea ce este spectaculos. Din punct de vedere tehnic, lucrurile se anunță la fel de interesante pentru succesorul lui Stinger.

Potrivit speculațiilor actuale, GT1 va fi oferit în versiuni cu un singur motor electric sau cu două unități electrice. Cea mai puternică versiune a lui Kia GT1 ar putea avea 612 cai putere, ceea ce ar însemna că vom avea de a face cu cel mai puternic model Kia produs vreodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide