Kia construiește un SUV electric care se încarcă în 20 de minute

Autor: ProMotor 13 mai 2020 Știri auto

Kia construiește un SUV electric inovator. Va fi doar una dintre cele 11 mașini electrice pe care producătorul sud-coreean plănuiește să le trimită pe șosele până în 2025.

GALERIE FOTO

Primul din seria 11 modele cu emisii zero pe care o va lansa Kia va avea o caroserie tip SUV. Acesta va primi o platformă nouă, funcție de încărcare rapidă și o autonomie mare.

Cel mai probabil, punct de plecare pentru viitorul SUV electric de la Kia este conceptul Imagine, dezvăluit în martie 2019, la Salonul Auto de la Geneva. Cunoscut intern sub denumirea “Kia CV”, noul model va avea la bază o platformă dedicată, E-GMP, realizată de sud-coreeni în colaborare cu producătorul croat de mașini sport electrice, de sisteme de tracțiune și de baterii.

Kia trece în contul viitoarei sale creații o autonomie de peste 500 ded kilometri, iar bateria va avea capacitatea de a se încărca în doar 20 de minute. Acest lucru va fi posibil datorită unui sistem de încărcare de 800 de volți, asemănător cu acela folosit de supercar-ul german cu emisii zero, Porsche Taycan.

Și modelul produs de Kia ar putea avea veleități de mașină sport. Există speculații conform cărora acesta ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

SUV-ul electric va fi urmat de o serie de modele cu diferite tipuri de caroserii, începând cu anul 2022.

Planurile Kia pentru următorii ani

Cu viitorul SUV cu baterii, Kia demareaz[ ofensiva electrică. Fiecare dintre modelele noi lansate de producătorul asiatic va avea în gamă și o versiune mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau electrică.

La această oră, în portofoliul Kia se regăsesc două modele electrice. Este vorba despre e-Niro și Soul EV, care au fost alese de 6% dintre clienții europeni ai companiei în 2019. Sud-coreenii speră ca până în 2026, 20% dintre mașinile vândute să fie electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide