Kia vrea să câștige piața auto europeană cu un nou crossover compact

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

Kia și-a anunțat recent planurile pentru viitor, pornind o ofensivă electrică complexă. Totodată, producătorul sud-coreean susține că vrea să își concentreze atenția pe piața auto europeană, dorindu-și o creștere cu până la o treime a vânzărilor de modele electrice în următorii șapte ani. Până în 2027, constructorul asiatic își propune să aducă pe piață 15 modele noi cu zero emisii.

Modelele de tip crossover s-au dovedit a fi la mare căutare printre clienții de pe Bătrânul Continent, numeroși constructori auto încercând să aducă noi modele din acest segment în portofoliu. Nici sud-coreenii de la Kia nu se lasă mai prejos, în special în condițiile în care își doresc să aibă un cuvânt mai greu de spus pe piața auto europeană. Astfel, potrivit Autocar, cei de la Kia anunță acum că plănuiesc să lanseze în viitorul apropiat un nou crossover de dimensiuni compacte.

Noul crossover anunțat de cei de la Kia va avea, bineînțeles, propulsie electrică și va concura în acest segment cu modele importante, precum ar fi Jeep Avenger. Potrivit primelor informații, noul crossover al celor de la Kia ar putea fi botezat EV3. De asemenea, cei de la Kia își doresc să aducă pe piață și o mașină de oraș, accesibilă din punct de vedere financiar.

Kia își dorește să acopere toate segmentele importante

Planurile Kia pe piața auto europeană au fost confirmate recent și de către David Hilbert, șeful departamentului de marketing de pe Bătrânul Continent al producătorului asiatic. “Toate segmentele majore vor fi acoperite într-o oarecare formă”, a transmis recent acesta cu privire la planurile de extindere a gamei de modele electrice.

Lăsând la o parte celor două modele despre care am vorbit în rândurile anterioare, cei de la Kia își mai propun să lanseze pe piață și un succesor al modelului Picanto. Bineînțeles, și acesta va fi echipat tot cu un sistem de propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide