Câte kilograme de mizerie poate să adune o mașină într-un an de zile?

Autor: David Andrei 07 aug. 2020 Știri auto

Crezi că mașina ta este curată după un drum la spălătorie? Nu fi atât de sigur! Vei fi surrpins să vezi câtă mizerie se poate aduna pe sub mașină într-un an de zile!

GALERIE FOTO

După aproape 58.000 de kilometri un șofer de Tesla a aflat cu surprindere că mașina pe care o ducea foarte des la spălătorie nu era nici pe departe atât de curată cum credea.

La o verificare, a găsit pământ și foarte multe pietre, unele dintre ele de dimensiuni destul de mari, susținute de protecțiile din plastic ale automobilului electric. Această acumulare de mizerie adăuga nu mai puțin de 14,51 kilograme mașinii sale. Cam tot atât ar cântări trei bebeluși la naștere sau două pisici bine făcute.

“Vehiculul rula normal, fără niciun fel de problemă”, e explicat tânărul șofer de Tesla.

Acesta a decis să apeleze la această soluție după verificarea precedentă, efectuată pe 30 iunie 2019. A găsit atunci aproape 7 kilograme de mizerie (pământ și pietre), adunate în aproximativ 5 luni de utilizare zilnică a autoturismului. Aproximativ un an și o lună au trecut până când mașina sa a acumulat o greutate dublă de mizerie.

A găsit foarte mult pământ și când a scos roțile de pe puntea față.

Aproape 15 kilograme de mizerie sub mașină, dar în condiții speciale

Tânărul american a achiziționat mașina în urmă cu un an și jumătate, în februarie 2019. Este vorba despre o Tesla Model 3 Long-Range cu tracțiune integrală. Situația lui este însă, una specială. Astfel problema cu care s-a confruntat el nu apare la orice mașină. Aproape zilnic, el parcurge în jur de 10 kilometri pe un drum neasfaltat.

“Dacă rulați însă, uneori, pe drumuri de țară, ar fi bine să faceți o verificare din când în când!”, este recomandarea lui către șoferii care fac, din când în când, incursiuni în afara asfaltului. Pentru astfel de acumulări de mizerie, un drum la o spălătorie auto este inutil.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide