De ce Kim Jong-Un își pune bodyguarzii să alerge pe lângă mașină?

Autor: Elena Luchian 29 aug. 2021 Știri auto

Imaginile în care bodyquarzii lui Kim Jong-Un aleargă pe lângă limuzina președintelui au stârnit amuzamentul. Care este motivul pentru care liderul nord-coreean a recurs la această măsură?

GALERIE FOTO

Între 10 și 12 bodyguarzi aleargă constant pe lângă limuzina lui Kim Jong Un. Se întâmplă cu ocazia evenimentelor la care Phenian sosește într-un Mercedes-Benz S600 Pullman. Motivul real pentru care el a apelat la acest scut uman este oarecum amuzant.

Evident, prezența gărzilor de corp în jurul limuzinei are și rol de protecție. Dar nu este singurul. Potrivit Digi24, în cartea “Marele successor: destinul perfect al strălucitului tovarăș Kim Jong Un”, Anna Fifield, șefa biroului Washington Post din Beijing, dezvăluie că președintele Coreei de Nord a fost inspirat de un film. Este vorba despre “In the Line of Fire” („În bătaia puștii”) din 1993. Clint Eastwood este agentul secret care trebuie să-l protejeze pe președintele Statelor Unite de un inamic cu probleme mentale, interpretat de John Malkovich.

Kim Jong-Un ar fi văzut filmul în copilărie, iar imaginea bodyguarzilor alergând pe lângă limuzina președintelui SUA l-a marcat.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească bodyguarzii care aleargă pe lângă mașina lui Kim Jong-Un

Cei care îl păzesc sunt militari care trebuie să treacă mai multe teste. O probă medicală, una fizică, una psihologică, dar și verificarea arborelui genealogic sunt probele la care sunt supuși.

Mai mult, gărzile de corp trebuie să fie și arătoase, dar fără să depășească înălțimea președintelui. Acesta are aproximativ 1 metru și 70 de centimetri. Președintele știe că astfel de imagini vor face înconjurul lumii și nu vrea să pară mai mic de înălțime decât cei care îl păzesc.

Proveniența limuzinelor Mercedes cu care călătorește însă liderul nord-corean rămâne însă, un mister. Daimler a anunțat că nu face afaceri cu statul asiatic și că nu știe cum își procură Kim Jong Un mașinile.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide