La fel ca mulți alți producători auto, Ford anunță că va ieși de pe piața din Rusia

Autor: Ionuț Vîlciu 27 oct. 2022 Știri auto

Ford a făcut anunțul referitor la situația sa din Rusia. Producătorul american va părăsi piața auto din Rusia.

Ford se alătura altor producători, precum Nissan, Renault sau Volkswagen, și părăsește piața auto din Rusia. Războiul care se poartă în Ucraina a determinat compania să facă această decizie. În aceeași zi, Mercedes-Benz anunța același lucru, spunând ca va vinde toate activele sale din Rusia unui investitor local.

Ford a declarat că a finalizat un acord pentru a vinde pachetul de acțiuni în care însumează 49% din Sollers Ford, cu sediul în Rusia. Compania spune că acțiunile vor fi vândute la un preț „nominal” nedezvăluit.

Producătorul de automobile american a încasat o pierdere de 122 de milioane de dolari după suspendarea operațiunilor din Rusia la începutul acestui an. Conform celor declarate, compania nu va lua deprecieri suplimentare din cauza anunțului făcut miercuri.

„Acțiunile Ford vor fi transferate societății mixte pentru o valoare nominală”, a spus compania, adăugând că își păstrează opțiunea de a le răscumpăra într-o perioadă de 5 ani, „în cazul în care situația globală se schimbă”.

Ford spune „adio” Rusiei

Ford a vândut aproximativ 20.000 de vehicule în Rusia în 2021, potrivit estimărilor analiștilor. Compania a anunțat suspendarea operațiunilor sale în Rusia în luna martie a acestui an.

Ford nu este singurul producător care a decis să părăsească piața auto rusească. Producători de renume precum Volkswagen, Renault sau Nissan au decis că vor încheia orice activitate în Rusia. Aceștia și-au vândut toate activele către diferiți investitori sau statului rus.

Pe lângă Ford, Mercedes-Benz a anunțat că se va retrage din Rusia. Potrivit primelor informații oferite de cei de la Mercedes, subsidiarele deținute în Rusia vor fi vândute unui investitor local. Astfel, acestea vor trece în proprietatea unui dealer auto cunoscut pe piața din Rusia, numit Avtodom. Germanii și-au suspendat activitatea din Rusia încă din primăvară, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Sursa: Reuters

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide