La Timișoara se produc anvelope pentru mașini electrice

Autor: Marius Vișan 20 aug. 2020 Știri auto
La Timișoara se produc anvelope pentru mașini electrice

Anvelopele de pe mașinile electrice trebuie să îndeplinească cerințe speciale. Ele includ o rezistență scăzută la rulare și o capacitate mare de încărcare a mașinii. Vehiculele cu tracțiune electrică și hibridă sunt mai grele decât cele convenționale, pun mai mult cuplu pe drum atunci când se deplasează.

Așteptările pe care le are toată lumea de la anvelope sunt siguranța pe drumurile umede și uscate, manevrarea precisă, distanțele scurte de frânare, prevenirea acvaplanării, kilometrajul maxim și, în special important pentru mașinile electrice, rezistență la rulare foarte scăzută.

Greutatea mai mare a acestor vehicule se reduce la bateriile lor ce cântăresc mai mult decât un rezervor complet de combustibil pentru un motor cu combustie internă. Vehiculele hibride nu au doar un motor, ci și un motor electric, plus un rezervor de combustibil și baterii puternice la bord. Greutatea suplimentară este compensată prin creșterea capacității portante a carcasei anvelopelor, așa cum este indicat în majoritatea acestor pneuri prin simbolul XL de pe peretele lateral.

Conti.eContact se produce la Timișoara

La Timișoara, Continental produce anvelope special construite pentru modele electrice. Modelul Conti.eContact, fabricat în România, oferă, pe lângă o rezistență scăzută la rulare, și o performanță excelentă la frânare, precum și emisii de zgomot reduse.

Modelul benzii de rulare și designul peretelui lateral, precum și informațiile de pe peretele lateral sunt similare modelelor convenționale. Și întrucât aproape toate aceste anvelope pentru vehicule electrice și hibride sunt versiuni originale ale echipamentelor, informațiile obligatorii și standard de pe peretele lateral sunt unite și de un cod OE (original equipment).

Prima anvelopă a Continental pentru vehicule electrice, Conti.eContact, a fost prezentată inițial în 2012; acest model este în prezent aprobat pentru utilizare pe Smart EQ Forfour.

Anvelope pentru vehiculele electrice și hibride

De asemenea, alte serii de modele dezvoltate pentru a satisface cerințele vehiculelor electrice și hibrizilor includ EcoContact 6 cu rezistența sa la rulare foarte scăzută și performanțe sigure. Portofoliul mai include ultraperformanta SportContact 5 – o anvelopă eficientă din punct de vedere energetic pentru mașini electrice mai sportive, cum ar fi Tesla Model S.

În total, compania care are un sediu și la Timișoara fabrică în prezent aproximativ 100 de modele de anvelope pentru vehicule și hibrizi alimentate electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide