Recunoaşteţi personajul? Lada Largus Cross e un Logan MCV pentru drumuri grele

Dacă noi nu am avut un crossover cu 7 locuri, iată că au ruşii: este vorba despre noua versiune Cross a lui Lada Largus (adică precedentul Logan MCV). Oare la noi ar fi avut succes aşa ceva?

Recunoaşteţi personajul? Lada Largus Cross e un Logan MCV pentru drumuri grele Recunoaşteţi personajul? Lada Largus Cross e un Logan MCV pentru drumuri grele

Înaintea SUV-ului Dacia Duster, firma auto românească a prezentat un concept futurist cu acelaşi nume, la Salonul Auto Geneva 2009. Însă şi mai devreme, în 2006, tot la Geneva, Dacia prezenta primul său concept-car modern: Dacia Logan Steppe.

Logan Steppe prefigura versiunea break Logan MCV, dar într-un stil crossover foarte tentant - care, din păcate, nu s-a mai materializat în producţia de serie. Până acum, când Logan-ul reciclat în Rusia sub numele de Lada Largus primeşte un mic tratament crossover, sub titulatura Cross.

Păcat că nu am avut o astfel de variantă mai aventurieră şi în gama Dacia

Practic, Lada Largus Cross presupune creşterea gardei la sol cu nişte centimetri, aproape ajungând la nivelul unui Duster. Pe lângă care se mai remarcă o centură inferioară din plastic negru, pentru protecţia caroseriei, precum şi ornamente cu look de scut, în părţile inferioare ale spoilerelor faţă şi spate.Strict estetic, se mai remarcă montanţii centrali negri, precum şi jantele cu un design special. În interior, Lada Largus Cross are dreptul la o tapiţerie mai rezistentă la mizeri şi noroaie, dar şi la nişte ornamente diferite, pentru accentuarea atmosferei de aventură. În Rusia, Lada Largus Cross e propusă strict cu motorul pe benzină de 1,6 litri şi 90 CP, cu o bună fiabilitate mai ales în mediul mai rece.

Şapte locuri şi o gardă la sol aproape cât a Duster-ului sună foarte bine, nu-i aşa?

Pe lângă modelul de origine românească, ruşii mai aplică tratamentul de pseudo-crossover şi mai micului model Lada Kalina, dar nu versiunii hatchback, ci versiunii semi-break, care oferă un bun compromis între gabaritul redus (lungime de numai 4 metri) şi spaţiul interior.

... şi dacă nu ai nevoie de 7 locuri şi de foarte mult spaţiu, merge şi o Kalina Cross

Şi, dacă tot vorbim de modele Lada pregătite de aventură, să amintim şi de proaspătul facelift (de fapt, mai mult un upgrade) al venerabilului offroader Lada Niva, construit în mare neschimbat încă din 1977. Principala modificare se remarcă la nivelul... denumirii: Niva îi lasă locul numelui ”4x4 Urban”.

Cum, nu se mai numeşte Niva? Bine că nu i-au spus... Duster Coupe!


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.