Lada Niva Bronto, prezentare de offroader adevărat (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 27 dec. 2021 Știri auto

Lansată pe piață în 2017, Lada Niva Bronto a fost supusă în vara anului trecut unei operații de restilizare majoră. La un preț de aproximativ 11.000 de euro, offroader-ul rusesc reprezintă unul dintre cele mai accesibile modele 4×4 de pe piața europeană.

Spre comparație, modelul românesc Dacia Duster are un preț de pornire pe piața autohtonă de 14.400 de euro.

Lada Niva Bronto, un model 4×4 foarte capabil

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Construit la uzina AvtoVAZ din orașul Togliatti, Niva Bronto a suferit modificări la nivelul suspensiei pentru performanţe mai bune pe teren accidentat. De asemenea, rușii au adus câteva modificări și la interior pentru a un plus de confort.

Lada Niva Bronto se distinge de versiunea standard printr-un pachet estetic special. Astfel, modelul 4×4 rusesc a primit un set de anvelope de tip offroad care îmbracă jantele de 15 inch. Totodată, garda la sol a fost mărită până la 240 mm.

Motorizarea este asigurată de clasica unitate pe benzină de 1,7 litri, care produce 83 CP și 129 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu 5 trepte.

În aceste condiții, Lada Niva Bronto este capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 17 secunde și o viteză de vârf de 142 km/h.

Rușii au realizat un videoclip de prezentar pentru Niva Bronto, demn de un offoader adevărat, pe care te invităm să-l urmărești în cele ce urmează.

https://www.youtube.com/watch?v=FfWvrB9VgQg

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide