Lamborghini a publicat o imagine nouă cu viitorul prototip cu care va concura la Le Mans

Autor: Adrian Somai 21 sept. 2022 Știri auto

Lamborghini se pregătește intens de debutul în categoria dedicată hypercar-urilor la Le Mans, o nouă imagine cu viitorul prototip care va concura în această competiție fiind publicată la mijlocul acestei săptămâni de producătorul italian. Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, bolidul va debuta la Le Mans cel mai probabil în anul 2024.

În urmă nu cu foarte mult timp am putut vedea cu toții o primă schiță cu viitoarea mașină de concurs pregătită de cei de la Lamborghini, însă acum ne putem bucura de o imagine destul de sugestivă care înfățișează bolidul care va lua startul în cadrul cursei de la Le Mans. În plus, constructorul italian ne oferă acum în premieră și câteva informații tehnice extrem de interesante.

Prototipul hibrid Lamborghini va concura le Le Mans începând din 2024

Din punct de vedere al motorizării, viitorul prototip Lamborghini care va concura la Le Mans va fi echipat cu o unitate de motorizare V8 electrificată, twin-turbo. Așa cum o spune și regulamentul FIA, propulsorul va fi capabil să dezvolte o putere totală de 680 de cai. Transmisia va fi asigurată prin intermediul unei cutii de viteze semi-automate, cu șapte trepte, care va fi realizată de specialiștii de la Xtrac.

Tot la capitolul tehnic mai aflăm cu această ocazie și că sistemul hibrid va fi alimentat cu ajutorul unui acumulator dezvoltat de cei de la Williams Advanced Engineering. Prototipul Lamborghini ce urmează să concureze la Le Mans începând cu anul 2024 va fi echipat, de asemenea, și cu un generator MGU realizat de Bosch.

Așa cum este prevăzut și în regulamentul tehnic întocmit de cei de la FIA, masa totală minimă a bolidului va fi de 1.030 de kilograme, fără șofer și fără lichide. Șasiul va fi realizat de francezii de la Ligier, un nume care are deja experiența curselor de anduranță și a Formulei 1, concurând în această competiție timp de două decenii.

Sursa: CarBuzz 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide