Lamborghini anunță că primul model electric al mărcii nu va fi un crossover

Autor: Adrian Somai 01 apr. 2023 Știri auto

S-a vorbit mult despre un viitor model Lamborghini cu propulsie electrică, pe acest subiect nascandu-se fel și fel de speculații în ultimul an. Stephan Winkelmann, CEO-ul constructorului italian, pune capăt acum acestor zvonuri și ne oferă mai multe detalii cu privire la planurile Lamborghini în această direcție. Astfel, aflăm acum că primul model electric al mărcii italiene nu va fi un crossover, așa cum se credea până acum.

Potrivit Motor1, șeful Lamborghini a confirmat oficial că primul model 100% electric al mărcii italiene va avea forma unui GT cu patru locuri, de tipul 2+2. Informația vine la scurt timp după ce Lamborghini a prezentat oficial noul Revuelto, succesorul lui Aventador, care este un hypercar plug-in hybrid cu peste 1.000 de cai putere.

Primul model electric Lamborghini va fi un GT cu 4 locuri

„Va fi un nou tip de caroserie, pentru că ceea ce lipsește din gama actuală este un GT 2+2, iar eu cred că acesta este ocea mai bună completare pentru cele două modele de performanță și pentru SUV”, a declarat pe această temă CEO-ul producătorului cu sediul la Sant’Agata Bologneste, Stephan Winkelmann.

În aceste condiții, viitorul model electric al celor de la Lamborghini s-ar putea transforma rapid într-un rival puternic pentru viitorul Porsche 911 electric. Potrivit informațiilor actuale, viitorul 911 cu propulsie electrică va fi lansat pe piață până cel mai târziu în anul 2030. Lansarea primului Lamborghini electric este programată însă deja, modelul urmând să apară pe piață în 2028.

Despre viitorul model electric al mărcii italiene nu se știe încă mai nimic, totul fiind la nivel de zvon la această oră. Potrivit speculațiilor, acest viitor GT cu patru locuri va avea un design inspirat din cel al noului Revuelto, cu care am făcut cunoștință chiar în această săptămână.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide