Lamborghini, profit record de 56% în 2022

Autor: Adrian Somai 22 mart. 2023 Știri auto

Anul 2022 s-a dovedit a fi un an perfect pentru Lamborghini din toate punctele de vedere, rezultatele financiare prezentate la mijlocul acestei săptămâni stând mărturie în acest sens. Potrivit datelor publicate de Motor1, Lamborghini a înregistrat un profit operațional în valoare de 615 milioane de euro, record absolut pentru marca italiană.

Oficialii Lamborghini au anunțat în urmă cu ceva timp că producătorul a livrat 9.233 de mașini la nivel global în 2022, cu 10% mai multe în raport cu anul precedent. Așa cum era de așteptat, cel mai bine vândut model din gama constructorului italian a fost SUV-ul Urus, cu 5.367 de unități vândute. Totodată, s-a dovedit că Lamborghini a vândut cel mai bine pe piața auto de peste Ocean, în Statele Unite.

Constructorul din Sant’Agata Bolognese a dezvăluit recent și rezultatele financiare aferente anului trecut. Potrivit datelor, Lamborghini a raportat un venit total de 2.38 miliarde de euro. Așa cum spuneam însă și în rândurile anterioare, profitul operațional s-a dovedit a fi unul record, în valoare de 614 milioane de euro. În aceste condiții, vorbim despre o creștere a profitului de nu mai puțin de 56% în raport cu anul precedent.

Lista de așteptare de 18 luni pentru modelele Lamborghini

Lamborghini se așteaptă la un nou an excelent, cererea pentru modelele sale depășind deja toate așteptările. Oficialii producătorului italian au anunțat cu această ocazie că lista de așteptări pentru modelele sale se întinde pe următorul an și jumătate.

Constructorul italian se pregătește, totodată, de un nou început. Și asta pentru că Lamborghini și-a asumat faptul că va lansa exclusiv modele cu propulsie electrică. Primul pe listă este chiar succesorul lui Aventador, model care se află în plină campanie de teasing. Apoi, în 2024, urmează să facem cunoștință cu un alt model care promite multe, și anume succesorul lui Huracan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide