Lamborghini prezintă un ultim omagiu adus clasicului V12: două modele unicat Invencible și Autentica

Autor: Adrian Somai 06 feb. 2023 Știri auto

Lamborghini prezintă oficial două modele noi unicate, acestea reprezentând de fapt un ultim omagiu adus legendarului motor pur termic V12. Este vorba despre modelele Invencible și Autentica, ambele urmând să fie produse într-un singur exemplar, potrivit Motor1. Prin aceste două modele noi, constructorul cu sediul în Sant’Agata Bolognese spune adio motorului V12, care urmează să primească o versiune tot cu 12 cilindri, dar electrificată.

Modelele Invencible și Autentica au la bază Aventador și au fost gândite special pentru a aduce un omagiu unor modele de renume din istoria constructorului, precum Sesto Elemento, Essenza SCV12, Veneno sau Reventon. Modelele ne sunt prezentate cu o caroserie realizată din fibră de carbon și cu un design mai mult decât agresiv. În partea frontală remarcăm spoilere agresive, iar pe laterale niște prize de aer de dimensiuni generoase.

Lamborghini Invencible ne este prezentat vopsit într-o nuanță Rosso Efesto, alături de o nuanță specială pentru plafon. De partea cealaltă, Autentica este vopsit într-o nuanță de culoare Grigio Titans, cu accente mate și galbene Giallo Auge.

Ultimele modele echipate cu V12

La interior, cele două modele au un habitaclu identic, extrem de minimalist. Bordul și tapițeria sunt vopsite în culorile exterioare ale caroseriei. La interior, regăsim o tapițerie din piele, în combinație cu Alcantara. Ambele modele Lamborghini sunt echipate cu un instrumentar digital, cu interfețe grafice speciale pentru fiecare model.

Așa cum era și evident, Invencible și Autentica sunt ultimele modele echipate din punct de vedere tehnic cu motorul V12 pur termic, cu capacitate de 6.5 litri. Motorul este capabil să livreze o putere de 780 de cai și un cuplu maxim de 720 Nm. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii automate cu șapte rapoarte.

În perioada următoare, Lamborghini urmează să prezinte oficial succesorul lui Aventador. Noul model va fi echipat cu o versiune electrificată a motorului V12, constructorul italian urmând practic să își facă debutul într-o nouă etapă a existenței sale în industria auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide