Lamborghini pregătește lansarea noului Huracan cu motor V10

Autor: Mihai Morcovescu 10 apr. 2022 Știri auto

Producătorul italian de supercar-uri Lamborghini se pregătește să dezvăluie un nou model echipat cu motor V10. Dacă ținem cont de cele mai recente informații care ne-au parvenit dinspre Sant’Agata Bolognese, cel mai probabil este vorba despre o nouă versiune a modelului Huracan.

Un model Lamborghini complet nou va sosi în 2023

Italienii se țin, astfel, de promisiunea făcută la început de 2022. Ei anunțau că vor lansa în acest an două noi variante ale emblematicului lor model.

Din imagina-teaser publicată pe pagina oficială de Facebook înțelegem că Lambo va lansa noul model pe 12 aprilie. De asemenea, ni se sugerează că este vorba despre un model echipat cu propulsor V10. Alte informații nu sunt disponibile în acest moment.

În fotografie se poate observa ceea ce pare a fi capacul blocului motor, care este din fibră de carbon. De asemenea, apare și emblema V10 care ne indică faptul că viitorul model va fi echipat cu un astfel de motor.

Cele două detalii nu ne spun prea multe despre noul bolid: Totuși, există informații potrivit cărora va fi dezvăluită noua versiune JV Stradale a actualului Huracan, singurul model din portofoliul italienilor.

Numele nu a fost confirmat, însă știm că producătorul italian lucrează la noul supercar Huracan Super Trofeo Omologato (STO). Aceasta este o variantă a variantei V10 pentru circuit, care are o caroserie realizată în proporție de 75% din fibră de carbon și care folosește un motor mai puternic. Noul model este de așteptat să fie potrivit pentru utilizarea sa pe șosea.

Cea de-a doua versiune a lui Huracan pe care Lamborghini o va lansa în 2022 este cea de producție a conceptului Sterrato. În același timp, un model Lamborghini complet nou își va face debutul în cursul anului 2023.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide