Lamborghini prezintă concurentul său pentru Le Mans: SC63 LMDh are un motor V8 de 3,8 litri – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iul. 2023 Știri auto

Lamborghini prezintă mașina care va concura la Le Mans 2024, în clasa LMDh. SC63 este cea mai avansată mașină de curse pe care compania italiană a produs-o vreodată.

Cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, Lamborghini a prezentat concurentul său pentru ediția din 2024 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, conform Motor1. Mașinile de curse care concurează LMDh trebuie să urmeze niște reguli stricte ale clasei, dar veți vedea elemente de iluminare asemănătoare cu cele pe care le regăsim și pe modelele de serie Lamborghini, acestea fiind amplasate în panourile caroseriei cu linii ascuțite. Forma mașinii este completată spoilerul spate de mari dimensiuni, dar și de aripa verticală.

Partea din spate este finisată de două stopuri cu semnătură luminoasă în forma literei Y. Culoarea – Verde Mantis – cu o dungă de curse care onorează steagul italian, onorează originile mașinii care urmează să concureze începând cu anul viitor.

Lamborghini SC63 LMDh va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Șasiul a fost furnizat de Ligier, deoarece regulile LMDh cer ca toate mașinile să aibă un șasiu de la un grup select de furnizori. Cu toate acestea, departamentul de design Centro Stile al Lamborghini a combinat componente funcționale cu prize NACA în stil Countach, aripi asemănătoare cu cele al noului Revuelto, toate pentru a o face cât mai recognoscibilă ca fiind un Lamborghini.

Sub această caroserie colțuroasă se ascunde un motor special creat pentru competiții. Este vorba despre un V8 de 3,8 litri, cu două turbine. Lamborghini nu a comunicat puterea pe care o produce motorul termic de unul singur, dar cu sistemul hibrid impus de clasă, puterea totală ajunge la maximul permis de clasa LMDh: 671 CP.

Componentele hibride includ un motor generator și o baterie cu unitate de control electronică Bosch. O transmisie comună este utilizată între toate mașinile din clasa LMDh, dar Lamborghini a ajustat rapoartele de viteză pentru a se potrivi cât mai bine în cazul lui SC63.

SC63 nu este încă gata pentru a concura. Testele vor continua, iar mașina va debuta în 2024. Pentru Lamborghini vor concura piloții de uzină Mirko Bortolotti și Andrea Caldarelli, alături de noii veniți: Daniil Kvyat și Romain Grosjean, doi piloți care au experiență în campionatul de Formula 1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide