Land Rover Classic prezintă ediția limitată Defender Works V8 Trophy II. Vor fi produse doar 25 de exemplare

Autor: Mihai Morcovescu 29 iul. 2022 Știri auto

În loc de o nouă generație, off-roader-ul Land Rover Defender a primit o versiune modificată, care a fost denumită Works V8 Trophy II. Creat de nou-înființata divizie LR Classic, modelul special este o continuare a lui Works V8 Trophy lansat anul trecut și va fi produs în doar 25 de exemplare.

Noul model este bazat pe modelele Defender fabricate între 2012 și 2016. Fiecare dintre acestea va fi demontat și reconstruit manual și li e vor aduce mai multe îmbunătățiri.

Cei care vor cumpăra mașina vor avea posibilitatea să concureze în competiția de trei zile „Land Rover Trophy”. Prețul de pornire al automobilului este de 268.660 de euro.

Noul Defender Works V8 Trophy II primește motor V8 de 405 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Land Rover Defender Works V8 Trophy II va fi disponibil în trei versiuni de caroserie. Vor fi construite câte 10 unități „90” cu trei uși și „110” cu cinci uși și 5 exemplare „110 Double Cab” pick-up.

Din punct de vedere vizual, Works V8 Trophy II primește o nuanță camuflaj Fuji White pentru caroserie. Grafica specială integrează 23 de locuri din lume unde Land Rover a organizat aventuri off-road. Vopseaua conține accente gri și negre, iar plafonul, capota și jantele Sawtooth pe 18 inch sunt finisate în negru Narvik.

De asemenea, mașina a primit la exterior o siglă specială și o serie de detalii estetice axate pe off-road. În față regăsim o grilă personalizată, un bullbar cu troliu, iar deasupra parbrizului a fost montată o bandă LED. La spate, modelul vine cu o scară, apărători de noroi și un cârlig pentru remorcare, iar pe plafon a fost montat un imens portbagaj.

La interior clienții vor primi scaune sport Recaro în două nuanțe alb și negru, tapiserie din piele Windsor cu cusături contrastante. Ca echipamente, Trophy II a primit un sistem de infotainment nou dezvoltat special de divizia Land Rover Classic și un ceas „Elliot Brown” finkisat în același camuflaj ca exteriorul mașinii.

Noul Defender Works V8 Trophy II a primit sub capotă motorul V8 aspirat natural de 5,0 litri. Acesta livrează 405 CP și 515 Nm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii automate cu 8 trepte. Totodată, suspensia, frânele și direcția au fost recalibrate pentru o manevrabilitate și o dinamică mai bune în regim off-road.

Noul Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II costă de la 268.660 de euro în varianta cu trei uși.

Sursa: Land Rover

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide