Land Rover prezintă noul Defender 130, care oferă și o versiune cu 8 locuri (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 31 mai 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile Land Rover a publicat fotografiile și informațiile referitoare la noul Defender 130. Cu o lungime de 5.358 mm, acesta este cel mai lung Defender produs vreodată și poate găzdui până la 8 pasageri pe 3 rânduri de scaune.

Noul Land Rover Defender 130 oferă 8 locuri și până la 400 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Campania de promovare a noului Defender 130 a luat sfârșit odată cu dezvăluirea imaginilor și informațiilor oficiale. Din punct de vedere vizual, noul Land Rover Defender 130 nu este cu mult diferit față de modelele 90 și 110. Este, dacă vreți, o versiune extinsă a „fraților” săi.

Noul model măsoară cum spuneam 5.358 mm, cu 340 mm mai mult comparativ cu Defender 110. În schimb, ampatamentul este neschimbat (3.022 mm), ceea ce face ca noua configurație 2+3+3 locuri să fie cu atât mai remarcabilă.

Pentru a face loc celui de-al treilea rând de scaune, britanicii au sacrificat spațiul destinat bagajelor. Astfel, cu cele opt scaune în poziție normală, volumul de încărcare este de doar 388 de litri. Comparativ, versiunea cu 5 locuri oferă 1.328 litri. Cu bancheta rabatată, volumul portbagajului crește la 2.514 litri.

Ca dotări, noul Defender 130 oferă sistem de climatizare pe patru zone (opțional) și display central de 11,4 inch. În plus, cel de-al treilea rând de scaune, care poate găzdui lejer trei adulți, poate fi comandat cu funcție de încălzire.

De asemenea, mașina a primit o nouă suspensie pneumatică pentru un plus de confort și capabilități off-road superioare. Paleta de culori include acum o nuanță exclusivă, care se numește Red Sedona.

Pe piața din Europa noul Land Rover Defender 130 poate fi comandat în trei versiuni de motorizare „mild-hybrid”. Pentru fanii diesel există varianta D300, care produce 300 CP și 650 Nm de cuplu. Sunt oferite, de asemenea, și două benzinare: versiunile P300, de 300 CP și 470 Nm, și P400, de 400 CP și 550 Nm.

Toate motorizările sunt asociate standard unei transmisii automate cu 8 trepte și unui sistem de tracțiune integrală.

Cei de la Land Rover oferă cinci versiuni de echipare: SE, HSE, X-Dynamic, X și First Edition. Aceasta din urmă include nuanța Fuji White pentru exterior, pachetul Extended Bright, piele și ornamente din lemn de stejar.

Noul Land Rover Defender este disponibil deja pentru comenzi pe anumite piețe europene.

Sursa: Land Rover

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide