Land Rover Discovery Sport facelift. SUV-ul se bucură de elemente noi de design și tehnologie

Autor: Ionuț Vîlciu 14 iun. 2023 Știri auto

Land Rover Discovery Sport primește noutăți atât pe partea stilistică, cât și noi tehnologii. De asemenea, SUV-ul primește mai multe dotări în standard.

Recent, am asistat la dezvăluirea noii identități de brand pentru Jaguar Land Rover. Grupul britanic se va numi de acum JLR, iar nume precum Discovery sau Defender vor fi transformate în mărci separate.

Actuala generație a lui Discovery Sport are destulă vechime pe piață, fiind lansată în 2014, iar în 2019 a primit și un facelift important. Acum a venit timpul pentru o nouă actualizare, accentul fiind pus pe un interior reproiectat, modern, dar luxos.

Habitaclul modelului Discovery Sport dispune de un schimbător de viteze nou, cu ornamente din aluminiu anodizat închis la culoare și volan multifuncțional, cu 3 spițe. Îmbrăcat în piele Windsor sau material textil pentru echipările S și SE, volanul include butoane care pot interacționa cu sistemul Pivi Pro sau pot activa un asistent vocal virtual. Discovery Sport în echipările S și Dynamic SE dispune de interioare DuoLeather cu până la 3 variante de culori. Clienții care nu doresc să beneficieze de piele pot alege combinația alcantara cu Luxtec, un material textil moale, creat din microfibră de poliester reciclat.

Echiparea Dynamic HSE este disponibilă cu piele Windsor Ebony și detalii contrastante Lunar Grey pe scaune. Ca alternativă, clienții pot alege echiparea în două culori Light Oyster și Ebony, cu finisaj în 2 nuanțe.

Land Rover Discovery Sport beneficiază de tehnologii noi

Discovery Sport beneficiază acum, în echiparea standard, de instrumente de bord digitale și padele pentru schimbarea treptelor de viteză, montate pe volan. În plus, consola centrală reconfigurată și simplificată are un nou ecran tactil curbat de 11.4 inch. Cele mai recente funcții ale sistemului multimedia Pivi Pro 2 sunt accesibile în permanență din barele laterale, care permit utilizarea comenzilor rapide pentru cele mai importante funcții precum controlul sistemului media, volumului, climatizării și sistemului de navigație, permițând utilizatorilor să acceseze până la 90% dintre comenzi cu cel mult 2 apăsări pe ecranul principal.

Noul Discovery Sport dispune și de actualizări subtile la exterior. Discovery Sport S este dotat cu praguri inferioare în culoarea caroseriei, grilă frontală negru lucios, cu motivul hexagonal specific Discovery, ornamente Indus Silver și inscripția Discovery de culoare Bright Atlas pe capotă.

Echipările Dynamic vin cu plafon și ornamente contrastante la exterior – inclusiv sigla Discovery, grila, pragurile inferioare și partea inferioară a barelor de protecție – toate finisate cu negru lucios. Noile jante din aluminiu, disponibile opțional, pot fi comandate în varianta de 19 inch, negru lucios, sau de 21 inch, cu finisaj negru lucios sau diamantat.

Autonomie mai mare pentru plug-in hybrid

Discovery Sport continuă să ofere o gamă de motorizări plug-in hybrid și mild hybrid. Bateria de nouă generație a modelului P300e oferă o autonomie sporită în condiții reale de exploatare, de până la 47 km. Încărcarea de la 0 la 80% se face în numai 30 de minute, cu un încărcător DC disponibil în echiparea standard.

Modelul hibrid combină un motor Ingenium turbodiesel în 3 cilindri, de 1.5 l, cu un motor electric și o baterie litiu-ion de 14.9 kWh, asigurând o autonomie WLTP în modul electric de până la 61 km.

Modele P250 și P200 Ingenium pe benzină, precum și D200 și D165 Ingenium diesel completează gama. Indiferent de tipul de combustibil, tehnologia mild hybrid vine standard pe aceste motoare. Utilizând un electromotor antrenat prin curea și o baterie, energia pierdută de obicei la decelerare este recuperată și folosită pentru a încărca bateria de 48V a vehiculului, în vederea îmbunătățirii performanțelor și reducerii consumului de combustibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide