Știm cum va arăta viitorul Land Rover Defender 130. Modelul își va face debutul în acest an

Autor: Mihai Morcovescu 21 ian. 2022 Știri auto

Producătorul de automobile britanic Land Rover urmează să lanseze în cursul acestui an noua generație a SUV-Defender 130. După ce vara trecută a apărut camuflat în mai multe fotografii-spion, viitorul off-roader ne este dezvăluit printr-un set de schițe care însoțesc dosarul de brevet depus în SUA.

Noul Land Rover Defender 130 va avea 8 locuri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Schițele de față ne oferă indicii clare că ceea ce vedem este, mai mult ca sigur, versiunea care va intra în producție cât de curând. Astfel, se pot observa aproape toate detaliile estetice. Designerii Land Rover au redesenat grila radiatorului, blocurile optice față/spate și prizele de aer laterale.

La spate, hayon-ul va avea deschidere clasică pe orizontală. Modificările mai includ o linie a plafonului dreaptă, noi geamuri laterale-spate mai lungi și o consolă posterioară mărită.

Dezvoltat pe platforma pe care va „sta” și viitorul Range Rover, noul Defender 130 se pare că va avea o lungime de circa 5,1 metri în lungime. Asta ar însemna un plus de 34 cm comparativ cu Defender 110 și 22,7 cm comparativ cu rivalul Mercedes-Benz G-Class.

Deși nu este oficial, se pare că noul Defender 130 va fi disponibil într-o configurație cu 8 locuri. În ciuda creșterii în gabarit, abilitățile sale în off-road nu vor fi afectate. Totodată, ținuta de drum va fi îmbunătățită.

De asemenea, este posibilă și o variantă pick-up, care să rivalizeze cu modelele Ford Ranger și Mitsubishi L200.

Motorizările vor fi aceleași de pe Defender 110

În ceea ce privește gama de motorizări, acestea vor fi aceleași de pe Defender 110. Asta înseamnă că ne putem aștepta la un propulsor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, care produce 300 CP și 400 Nm de cuplu.

Din ofertă ar urma să facă parte și noul motor cu șase cilindri în linie hibrid de 3,0 litri, care dezvoltă 400 CP și un cuplu de 550 Nm. Totodată, în gamă ar putea fi inclus și un V8 supraalimentat de 5,0 litri. Acesta ar produce o putere maximă de 525 CP și 846 Nm de cuplu.

Se așteaptă ca Defender 130 să primească toată gama de motorizări diesel și pe benzină, inclusiv hibridul plug-in P300e și V8-ul supraalimentat pe benzină de 542 de cai-putere.

Anul trecut în martie directorul financiar al mărcii britanice, Adrian Mardell, spunea că Defender 130 va sosi în următoarele 18 luni. Asta înseamnă că noua generație ar trebui să-și facă debutul până la sfârșitul lunii august a anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover Defender


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide