Noul SUV electric de top Polestar 3 e aici. Rival puternic pentru Tesla și BMW

Autor: Adrian Somai 13 oct. 2022 Știri auto

A venit vremea să facem cunoștință cu noul Polestar 3, unul dintre cele mai așteptate modele ale acestui sfârșit de an. Este cel mai mare și cel mai scump model din gama constructorului suedez și promite să fie un concurent puternic în segmentul său de piață, deși are niște rivali cu nume sonore. Primele livrări vor fi efectuate în a doua jumătate a anului viitor. Prețul lui Polestar 3 nu este deloc mic, SUV-ul pornind de la 89.900 de euro.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul SUV al celor de la Polestar preia câteva elemente de design de la modelele anterioare din gama producătorului suedez și de la conceptul Precept. SUV-ul are un ampatament de 2.985 de mm și, trebuie să recunoaștem, arată chiar bine! Clienții pot opta pentru un set de jante cu dimensiuni de 21 de inci sau pentru niște jante forjate cu dimensiuni de 22 de inci.

Mai departe, la nivelul habitaclului putem să remarcăm o trapă panoramică și un display central cu o diagonală de 14.5 inci cu sistem de operare Android Automotive. Potrivit oficialilor Polestar, la interior au fost utilizate materiale sustenabile. Interiorul este destul de generos și promite un confort sporit atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Important de menționat la capitolul tehnologic, toate modelele ce vor fi produse în primul an vor beneficia în standard de pachetele Plus și Pilot. În aceste condiții, mașinile vor fi echipate cu sistem Head-up-Display, cu un sistem audio Bowers & Wilkins cu 25 de incinte și cu un sistem de condus semi-autonom Pilot Assist.

Totodată, mai putem menționa cinci module radar, cinci camere video și 12 senzori. Pachetul Pilot conține, de asemenea, o unitate de control NVIDIA, un senzor LIDAR, trei camere și patru senzori cu ultrasunete.

Putere maximă de aproape 520 de cai

Polestar 3 este echipat cu două unități de motorizare, câte una pe fiecare punte, capabilă să dezvolte împreună 490 de cai putere și un cuplu maxim de 840 Nm. Pachetul Performance face însă ca aceste valori să fie ceva mai ridicate, puterea ajungând la 517 cai, iar cuplul maxim la 910 Nm. Polestar 3 mai este echipat cu o baterie cu o capacitate de 107 kWh, care promite o autonomie de până la 610 kilometri, potrivit standardelor WLTP.

La nivel de performanțe, Polestar 3 poate realiza un sprint de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. Cu pachetul Performance despre care aminteam mai devreme, același sprint este posibil în numai 4.7 secunde. În ambele variante, viteza maximă este 210 km/h.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide