Le Mans Centenaire Edition: o nouă ediție specială pentru emblematicul 911

Autor: Adrian Somai 29 iun. 2023 Știri auto

Porsche a dezvăluit la mijlocul acestei săptămâni o nouă ediție specială pentru modelul 911, și anume Le Mans Centenaire Edition. Noul model ne este prezentat drept un omagiu adus Cursei de 24 de ore de la Le Mans, competiție care în acest an a împlinit 100 de ani de existență.

Responsabilă pentru dezvoltarea acestei noi ediții speciale este divizia franceză a celor de la Porsche, Le Mans Centenaire Edition urmând să fie disponibil exclusiv în Franța. Versiunea specială a emblematicului 911 va fi asamblată în numai 72 de exemplare, prețul fiecăruia dintre ele urmând să fie de 238.000 de euro, potrivit Carscoops. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, prin această versiune specială, Porsche aduce un omagiu celebrei curse de anduranță de 24 de ore de la Le Mans.

Porsche 911 Le Mans Centenaire Edition va putea fi diferențiat rapid, modelul special gasindu-și inspirația în două dintre modelele care au triumfat în cadrul cursei de la Le Mans. Mai exact, este vorba despre Porsche 365 SL, care s-a impus în anul 1951, respectiv despre Porsche 911 GT1, model care a trecut primul linia de sosire la Le Mans în 1998. Versiunea specială 911 Le Mans Centenaire Edition va avea vopsit pe portiere numărul 46, numărul de concurs al primului Porsche care a câștigat vreodată Cursa de 24 de ore de la Le Mans, în urmă cu mai bine de 70 de ani.

Porsche Carrera GTS stă la baza noii ediții speciale

Ediția specială 911 Le Mans Centenaire Edition are la baza versiunea Carrera GTS, echipată cu un motor de 480 de cai putere. Transmisia poate fi asigurată fie prin intermediul unei cutii manuale cu șapte trepte, fie cu ajutorul unei cutii automate PDK cu opt rapoarte.

Porsche a ales să aducă la interior o hartă a circuitului de la Le Mans, care a fost brodată pe cotieră centrală. De asemenea, pragurile interioare vin cu o plăcută specială cu inscripția numelui ediției speciale. În plus, la nivelul tetierelor este brodată emblema oficială a cursei de la Le Mans. Clienții noului model ediție specială vor primi o cheie specială, o husă și un album cu fotografii cu fiecare exemplar construit în cadrul uzinei de la Zuffenhausen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide