Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang, a murit la vârsta de 94 de ani

Autor: Dorin Oancea 05 iul. 2019 Știri auto
Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang, a murit la vârsta de 94 de ani

Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang şi cel care a salvat Chrysler de faliment, a murit la vârsta de 94 de ani, informează Mediafax. Iacocca, o legendă a industriei auto americane, a murit la domiciliul său din Los Angeles din cauza complicaţiilor la boala Parkinson.

„A jucat un rol istoric conducând Chrysler prin criză şi transformând-o într-o forţă competitivă adevărată. A fost unul dintre marii lideri ai companiei şi ai industriei auto”, spune un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles.

Născut la părinţii imigranţi italieni în Allentown, Pennsylvania în 1924, Lee Iacocca şi-a început cariera ca inginer la Ford Motor Company în 1946, trecând ulterior la vânzări. Înzestrat cu fler pentru marketing, prima sa campanie, de la mijlocul anilor ’50, a atras atenţia directorilor companiei. La scurt timp după aceea, a fost mutat la sediul său din Dearborn, Michigan.

În 1964, Lee Iacocca a proiectat şi lansat Ford Mustang

Cu toate acestea, Lee Iacocca a fost concediat de companie în 1978, după ce a fost acuzat că a complotat pentru a-l împiedica pe Henry Ford II să-şi preia funcţia de preşedinte al companiei.

Un an mai târziu, Iacocca a preluat Chrysler, unde, pentru un salariu de 1 dolar pe an, a condus un proces de restructurare care a inclus un ajutor guvernamental de 1,5 miliarde de dolari (returnat până în 1983.

În 1992 Iacocca a părăsit compania.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide