Legea RCA a trecut de Senat: Prima de referinţă şi vânzarea de poliţe RCA de către un asigurător de stat sunt principalele amendamente

Autor: ProMotor 14 sept. 2016 Știri auto
Legea RCA a trecut de Senat: Prima de referinţă şi vânzarea de poliţe RCA de către un asigurător de stat sunt principalele amendamente

 


Legea asigurărilor auto obligatorii (RCA) a primit în sedinţa de astăzi votul favorabil al senatorilor, urmând ca în aproximativ două săptămâni să intre la vot şi la Camera Deputaţilor.

Intrarea pe piaţa RCA a unui asigurător controlat de stat, dar şi introducerea unui preţ de referinţă calculat semestrial de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt principalele amendamente ale legii. Legea votată azi prevede şi limitarea costurile logistice ale asigurătorilor la un nivel maxim de 25% din valoarea primei, dar şi luarea în calcul al istoricului de daună al şoferului în cazul companiilor de transport. Aceste amendamente au fost cerute de asociaţiile transportatorilor.

Iniţiatorii legii se aşteptată ca legea să ajungă la promulgare până la finalul anului.

În paralel se aşteapta ca mâine Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă pe RCA care cuprinde în bună măsură acelaşi prevederi ca şi legea.

Actualul proiect de O.U.G.  a fost realizat în urma unor consultări cu asociaţiile transportatorilor şi cu societăţile de asigurare. Majoritatea propunerilor formulate de transportatori se regăsesc în documentul promovat pe site-ul MFP.

O propunere vizează posibilitatea încheierii contractelor RCA pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

Citeşte mai departe pe Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide