Lewis Hamilton a pierdut procesul cu un producător de ceasuri. Cerința aberantă a campionului mondial

Autor: David Andrei 23 nov. 2020 Știri auto

Lewis Hamilton a pierdut procesul cu un producător de ceasuri. Campionul mondial a avut o cerință aberantă.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton i-a cerut unui producător de ceasuri să nu-i mai folosească numele. Compania poartă denumirea de “Hamilton International” și se află pe piață de 128 de ani. Aceasta a fost fondată în statul american Pennsylvania în 1892, cu exact 93 de ani înainte de venirea pe lume a lui Lewis Hamilton. În prezent, compania are sediul în Elveția. Pe de altă parte, pilotul britanic deține o companie care poartă denumirea Hamilton IP 44.

Instanța a arătat că Hamilton International deține drepturile intelectuale asupra numelui care, întâmplător, este același cu al septuplului campion mondial. De 3 ani de zile încearcă pilotul de la Mercedes-AMG Petronas să demonstreze în instanță că are dreptate.

Tribunalul i-a respins cererea, în cele din urmă, cererea, după o serie de decizii contestate de către ambele părți începând cu anul 2017. Compania sa, Hamilton IP44 trebuie să acopere cheltuielile de judecată în valoare de 893 de lire sterline.

Hamilton este un nume de familie comun în statele în care se vorbește limba engleză. Persoanele nu dețin un ‘drept natural’ de a-și înregistra numele ca marcă, atunci când această acțiune afectează o tetra parte”, a fost motivația Curții. Mai mult, denumirea este veche de peste nouă decenii. Lewis Hamilton este deranjat și că producătorul de ceasuri folosește în denumirea sa numărul cu care el participă în Formula 1, 44. Britanicul în vârstă de 35 de ani susține că fanii săi ar putea fi derutați de această combinație, crezând că el este proprietarul companiei.

Lewis Hamilton, recordman în Formula 1

Decizia vine pe fondul unei perioade extraordinare pentru Lewis Hamilton. Britanicul tocmai a obținut cel de-al șaptelea titlu în Formula 1, egalând recordul lui Michael Schumacher, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Hamilton se află în negocieri cu Mercedes-AMG Petronas. Înțelegerea sa cu echipa expiră la finalul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide