Lexus a dezvăluit o imagine-teaser cu viitoarea generație RX. Când va fi prezentat noul SUV?

Autor: Mihai Morcovescu 19 mai 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Lexus a dat publicității o primă imagine-teaser cu noua generație a SUV-ului RX. Cu această ocazie, niponii au confirmat că data fixată pentru premiera mondială a modelului va fi 1 iunie.

Noul Lexus RX va primi motorizare hibridă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a patra generație a SUV-ului nipon Lexus RX a fost lansată în 2015. Patru ani mai târziu a fost supusă unei operații de restilizare, care au constat în câteva modificări minore. Acum, constructorul din Nagoya a anunțat oficial că noua iterație urmează să fie dezvăluită oficial pe data de 1 iunie.

Cu acest prilej, Lexus a publicat o prima imagine-teaser cu noul lor model. Aceasta ne dezvăluie o serie de detalii ale părții frontale, care integrează cel mai nou limbaj de design al japonezilor.

„Nasul” mașinii a fost complet redesenată și amintește de fratele mai mic NX. Grila de tip plasă a noului RX are, însă, un design nou, în timp ce farurile LED sunt mai ascuțite comparativ cu modelul actual. Prizele de aer sunt acum mai mari pentru un plus de agresivitate. Deși nu putem vedea profilul sau partea din spate a lui RX, ne așteptăm la o evoluție și aici.

De asemenea, nici modificările de la interior nu au fost dezvăluite. Cu toate acestea, cel mai probabil, noul Lexus RX va primi cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment al niponilor cu ecran tactil de 12,3 inch. Acesta se regăsește și pe modelele NX și UX. De asemenea, pachetul de sisteme de siguranță „Lexus Safety System+ 2.5” se va regăsi pe noua generație.

La fel ca predecesorii săi, noul RX va beneficia de un grup motopropulsor hibrid, care va fi îmbunătățit în ceea ce privește puterea și eficiența. Noua generație Lexus RX își va face debutul mondial la 1 iunie.

Sursa: Lexus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide