Primul model Dacia cu motor hibrid va fi prezentat în toamnă la Salonul Auto de la Paris

Autor: Mihai Morcovescu 02 mai 2022 Știri auto

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris, care va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie, va consemna o nouă premieră Dacia. Producătorul de automobile de la Mioveni va aduce la show-ul francez primul model echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Când va debuta noul model Dacia hibrid și care va fi acesta?

 

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În toamna anului trecut, Dacia a lansat cel mai nou model al său, denumit Jogger. Este vorba despre un model de familie, care are lungimea unui break, este spațios ca un monovolum și are aspect și capabilități specifice unui crossover. Acesta oferă versiuni cu 5 și cu 7 locuri.

Încă din momentul lansării, noul Jogger este disponibil în două versiuni de motorizare. Prima dintre acestea este cea pe benzină TCe 110, care oferă 110 CP și 200 Nm. Cea de-a doua este unitatea ECO-G 100, care este alimentată cu benzină și cu GPL. Aceasta produce 100 CP și 170 Nm.

În toamna acestui an Jogger va primi și o versiune echipată, care va fi echipată cu sistem de propulsie hibrid E-Tech. Acesta va fi preluat de la modelele Renault Megane și Captur. Inițial se vorbea despre un sistem de propulsie hibrid bazat pe un „benzinar” de 1,8 litri.

În cele din urmă, oficialii companiei-mamă Renault au hotărât să folosească un sistem format dintr-un motor de 1,6 litri alimentat cu benzină și două unități electrice. Unul dintre acestea va avea rol de starter-generator. Ansamblul va dezvolta în total 140 CP și va fi alimentat de o baterie cu capacitatea de 1,2 kWh. Transmisia va fi multimodală cu ambreiaj. Tehnologia poartă semnătura Renault.

Viitorul Jogger hibrid va fi capabil să ruleze în modul electric în 80% din timp. Asta înseamnă că modelul românesc va oferi un consum de combustibil cu 40% mai mic comparativ cu versiunea convențională cu motor termic pe benzină.

În aceste condiții, versiunea hibridă a lui Jogger va deveni primul model din istoria Dacia. În plus, va fi cel mai accesibil automobil de  familie echipat cu propulsie hibridă din Europa.

Premiera mondială se va produce în cadrul Salonului Auto de la Paris (17-23 octombrie). Debutul comercial al versiunii hibride va avea loc în 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide