Lexus CT se va transforma într-un crossover

Autor: Adrian Somai 12 nov. 2022 Știri auto

Lexus anunța în urmă cu nu foarte mult timp că producția modelului CT se va opri începând cu această toamnă, însă constructorul japonez ar putea avea acum un nou plan de bătaie. Mai exact, modelul compact s-ar putea transforma în viitor într-un crossover.

Segmentul modelelor de tip crossover este la mare popularitate în ultimii ani, iar constructorul nipon pare să conștientizeze foarte bine acest lucru. Astfel, CT ar urma să primească în cele din urmă o nouă generație, ocazie cu care va fi transformat într-un crossover. Deși a fost lansat în premieră în 2011, Lexus CT a fost produs într-o singură generație de-a lungul unei perioade mai lungi de zece ani.

Lexus CT a fost până recent cel mai accesibil model din gama producătorului japonez, însă cifrele de vânzări înregistrate în ultimii ani au dezamăgit destul de tare. În aproape 11 ani de activitate, Lexus CT a fost vândut la nivel global în mai puțin de 400.000 de exemplare, o cifră destul de mică pentru așteptările celor din conducerea Lexus.

Care sunt planurile pentru viitorul Lexus CT

Potrivit ultimelor zvonuri însă, Lexus CT ar urma să nu fie pensionat complet. Astfel, odată cu o nouă generație, CT se va transforma într-un crossover care va fi încadrat în gama producătorului japonez chiar deasupra lui UX.

Informații oficiale cu privire la această nouă generație nu există încă, însă presa de specialitate din Japonia susține că a doua generație Lexus CT va primi trei tipuri de motorizări: una clasică pe benzină, una hibridă și, bineînțeles, una electrică. Mai mult decât atât, s-ar părea că cei de la Lexus ar pregăti pentru viitorul crossover CT un propulsor convențional pe benzină de 2.5 litri și un sistem hibrid de motorizare de 2.0 litri.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide