UX 300e: Primul SUV electric Lexus primește o versiune nouă cu mai multă autonomie

Autor: Adrian Somai 13 oct. 2022 Știri auto

Lexus UX a primit la mijlocul acestei săptămâni o nouă versiune, denumită 300e, ocazie cu care constructorul nipon aduce primului său SUV electric din portofoliu mai multe îmbunătățiri și noutăți din punct de vedere tehnic. Cel mai semnificativ upgrade este cel legat de autonomie, noul UX 300e urmând să aibă o autonomie cu 40% mai mare în raport cu versiunea actuala pe care o cunoaștem. Tot la capitolul tehnic, motorul lui UX 300e este capabil să livreze 204 cai putere și un cuplu maxim de 300 Nm.

În prezent, versiunea standard Lexus UX este echipată cu o baterie de 54.3 kWh, ceea ce înseamnă că beneficiază de o autonomie de 315 kilometri. Lucrurile vor sta mult mai bine la acest capitol odată cu noua versiune UX 300e, care va dispune de o baterie cu capacitate de 72.8 kWh. În aceste condiții, autonomia crește cu până la 40%, așa cum spuneam și în rândurile precedente, până la un maxim de 450 de kilometri.

Important însă de precizat, de această autonomie maximă de 450 de kilometri vor beneficia doar clienții care optează pentru versiunea UX 300e echipată cu jantele cu dimensiuni de 17 inci. În cazul în care sunt alese jantele de 18 inci, autonomia va fi un pic mai mică, de doar 440 de kilometri.

Schimbări tehnice la nivelul habitaclului

Noua versiune Lexus UX 300e primește un sistem multimedia nou, touchpad-ul fiind înlocuit acum cu un ecran tactil care arată extrem de bine. În funcție de echiparea aleasă, ecranul poate avea fie o diagonală de 8 inci, fie de 12.3 inci. Noul ecran este amplasat cu 143 de mm mai aproape de șofer, iar cei de la Lexus susțin că acest lucru va ușura utilizarea sistemului în timpul condusului.

Mai departe, oficialii Lexus au mai adus în discuție o serie de surprize pregătite pentru această versiune nouă UX 300e. Printre acestea se numără o vopsea exterioară nouă pentru caroserie – Sonic Platinium, o culoare nouă ce poate fi aleasă în cazul tapițeriei – Hazel și mai multe actualizări pentru sistemul de siguranță activă Lexus Safety System +.

Sursa: InsideEVs 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide