Lexus dezvăluie noua generație a monovolumului LM, disponibilă în premieră în Europa

Autor: Adrian Somai 20 apr. 2023 Știri auto

Salonul Auto de la Shanghai ne aduce o noutate importantă și din partea celor de la Lexus, producătorul nipon dezvăluind noua generație a monovolumului LM. Disponibil în variante cu patru, șase și șapte locuri, noul LM urmează să fie comercializat în premieră și pe piața auto europeană. Potrivit primelor informații, primele modele LM vor fi livrate către clienții de pe Bătrânul Continent în toamna acestui an.

Noua generație a monovolumului LM a fost proiectată în așa fel încât să ofere un plus de comfort, reprezentanții constructorului susținând că habitaclul în special a fost conceput pentru a duce ospitalitatea “Omotenashi” a brand-ului japonez la un alt nivel. Cu un ampatament de 3.000 de mm, habitaclul noului LM oferă un spațiu generos pasagerilor atât din față, cât și din spate, în timp ce luxul este la el acasă.

Versiunea cu patru locuri se dovedește a fi cea mai luxoasă dintre toate, urmând să primească un display de 48 de inci, un frigider dedicat pasagerilor din spate și un sistem audio Mark Levinson 3D. Potrivit AutoExpress, este disponibilă o versiune ceva mai complexă a sistemului Lexus Climate Concierge, prin intermediul căreia poate fi setate toate funcțiile climatizării.

Motor hibrid pentru versiunea europeană a noului LM

Comercializat în peste 60 de țări, noua generație a monovolumului Lexus LM va ajunge în premieră și pe piața auto de pe Bătrânul Continent. Cu ocazia lansării de la Shanghai, oficialii producătorului nipon au oferit și câteva detalii importante despre partea tehnică a modelelor ce urmează să ajungă pe piața auto europeană.

Astfel, aflăm cu această ocazie că versiunea europeană a monovolumului Lexus LM va fi echipată cu o motorizare hibridă, cu motor pe benzină cu capacitate de 2.5 litri. Unitatea poate produce o putere de 250 de cai și un cuplu maxim de 239 Nm. În aceste condiții tehnice, putem vorbi despre o viteză maximă care ajunge la 190 km/h. Tot la capitolul tehnic, mai știm că tracțiunea integrală va fi oferită de cei de la Lexus în echiparea standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide