Lexus lansează o nouă versiune, mai accesibilă, a SUV-ului electric RZ

Autor: Ionuț Vîlciu 21 dec. 2023 Știri auto

Lexus a lansat o nouă versiune de bază pentru SUV-ul electric RZ. Noua versiune oferă 201 CP și 428 de kilometri de autonomie.

Lexus a lansat o versiune de bază nouă pentru SUV-ul său electric RZ. Intitulată 300e, noua versiune a lui RZ primește un singur motor electric de 201 CP și poate parcurge până la 428 de kilometri cu o singură încărcare.

Producătorul japonez a prezentat o nouă versiune de bază pentru SUV-ul electric RZ. Noua intrare în gama RZ se numește 300e și devine cea mai accesibilă versiune pentru modelul lansat la începutul acestui an.

Lexus RZ 300e folosește un singur motor electric, unitate ce dezvoltă 201 CP, fiind montat pe puntea față. Energia este stocată într-o baterie de 72,8 kWh, ce este produsă de compania chineză CATL și care îi oferă lui RZ 300e o autonomie de 428 de kilometri în regim de testare EPA.

Lexus RZ primește o versiune mai accesibilă, cu un singur motor electric

Deocamdată, versiunea de bază a lui Lexus RZ va fi disponibilă doar pe piața din America de Nord. De asemenea, odată cu introducerea acestei noi versiuni pe piața nord americană, Lexus RZ a primit și o nouă nuanță exterioară, numită Copper Crest, un albastru metalizat deschis. În plus, mașina vine cu un cablu de încărcare cu dublă tensiune compatibil cu prize de 120 de volți și de 240 de volți.

Până acum, Lexus RZ putea fi cumpărat doar în configurația 450e, cu două motoare electrice, ceea ce îi conferă tracțiune integrală. Bateria folosită pe RZ 450e este ceva mai mică decât pe 300e (71,4 kWh, comparativ cu 72,8 kWh).

Deocamdată, noul Lexus 300e este disponibil doar pe piața din America de Nord. În Statele Unite, cea mai accesibilă versiune a SUV-ului electric Lexus pornește de la 55.150 de dolari, aproximativ 50.200 de euro. Pentru context, Lexus RZ 450e pornește în România de la 72.248 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide