Lexus lansează un nou SUV. Se numește TX și are motoare de până la 406 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 10 iun. 2023 Știri auto

Lexus continuă ofensiva pe piața SUV-urile cu noul său model. TX este noul SUV de lux al producătorului japonez și dispune de până la 406 CP.

Lexus atacă segmentul crossoverelor cu 7 locuri cu ajutorul noului TX. Deocamdată, mașina va fi disponibilă doar în America de Nord, fiind special gândită pentru piața de acolo.

Noul model renunță la faimoasa grilă Lexus, deja consacrată pe multe modele, în favoare unui design pe care Lexus îl denumește „Unified Spindle”, un element care acordă prioritate performanței aerodinamice. Ca parte a acestui lucru, grila tradițională a fost înlocuită de un cadran unitar, vopsit în culoarea caroseriei, dar care arată un pic prea simplu. Grila simplă este flancată de faruri subțiri cu lumini de zi cu LED.

Per total, nou model are un aspect destul de svelt, cu linii bine. Designerii i-au oferit SUV-ului o linie a gemurilor mai lungă, un montant D finisat cu negru și o bară luminoasă spate subțire. Acestea sunt acompaniate de un acoperiș ușor înclinat și de jante de 20 sau 22 de inch. Cu o lungime de aproximativ 5,16 metri, o lățime de 1,98 metri și o înălțime de 1,78 metri, noul Lexus TX nu este o mașină mică, ba chiar se poate compara cu modele precum BMW X7 sau Mercedes-Benz GLS la capitolul dimensiuni.

Lexus TX este un nou SUV de familie pentru America de Nord

Interioarele mașinilor Lexus au adoptat o estetică minimalistă în ultima vreme, iar TX nu face excepție, deoarece are o cabină premium, dar nu foarte extravagantă. SUV oferă un cadran de instrumente digital de 12,3 inch și un sistem de infotainment standard cu diagonala de 14 inch.

Lexus TX va fi oferit în nivelurile de echipare Standard, Premium, Luxury și F Sport Performance, deși detaliile sunt puține. Cu toate acestea, compania a dezvăluir o serie de opțiuni, inclusiv un afișaj head-up, iluminare ambientală multicoloră și un sistem audio premium Mark Levinson cu 21 de difuzoare. Putem vedea, de asemenea, comenzi pentru un volan încălzit, scaune față încălzite și ventilate și un hayon electric. Pasagerii de pe rândul al doilea rând de scaune vor găsi controale pentru climatizare și încălzire în banchetă.

Motorizări cu puteri de până la 406 CP

La fel ca Grand Highlander, Lexus TX va fi oferit cu trei motorizări diferite, conform Carscoops. Modelul entry-level, TX 350, are un motor turbo de 2,4 litri cu patru cilindri care dezvoltă 275 CP și 429 Nm de cuplu. A doua versiune, numită TX 500h, primește un motor hibrid, tot de 2.4 litri, dar care livrează acum 366 CP și 554 Nm.

Cea mai puternică versiune, TX 550h, primește un motor V6 hibrid cu încărcare la priză, de 3.5 litri și care dezvoltă 406 CP. În modul de rulare pur electric, această versiune are o autonomie de 53 de kilometri.

Noul Lexus TX se va situa în gamă între RX și noua generație GX. Deocamdată, constructorul japonez nu a dezvăluit prețurile noului model, iar acesta va fi disponibil, pentru moment, doar pe piața din America de Nord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide