Lightyear 2, un nou model electric cu panouri solare, aproape de lansarea din 2025

Autor: Adrian Somai 10 ian. 2023 Știri auto

Compania olandeză Lightyear a prezentat recent modelul Lightyear 2, un automobil electric alimentat prin energie solară, care va face accesibilă și convenabilă achiziția unui vehicul electric. Modelul Lightyear 2 a fost prezentat în cadrul Consumer Electronics Show 2023 de la Las Vegas. Noul automobil va urma modelului Lightyear 0, care a intrat recent în producție la uzina Valmet Automotive din Finlanda.

Cei de la Lightyear au deschis, de asemenea, o listă de așteptare pentru acest automobil, care, potrivit afirmațiilor companiei, va costa aproximativ 40.000 de euro. Modelul Lightyear 2 va intra în producție în 2025 și va fi vândut în Marea Britanie, Europa și SUA, compania țintind livrări de 100.000 de unități pe an, potrivit Autocar. Deja au fost primite 21.000 de pre-comenzi din partea firmelor de flote și leasing, precum LeasePlan și MyWheels.

Autonomia anunțată de olandezi pentru modelul Lightyear 2 este de aproximativ 800 de kilometri (echivalentul a 497 de mile), iar compania a declarat că emisiile de dioxid de carbon pe întreaga durată de viață a acestui automobil vor fi la jumătate față de cele ale unui automobil electric cu baterie convențională. Astfel, Lightyear 2 va avea cea mai mică amprentă de carbon dintre toate mașinile de pe piață.

Panourile solare vor aduce o autonomie suplimentară de 70 KM

Detaliile privind sistemul de propulsie, bateria și performanțele nu au fost încă dezvăluite, dar este de așteptat ca modelul Lightyear 2 să fie bazat, în mare parte, pe modelul Lightyear 0, care are o baterie de 60 kWh și un sistem de motorizare care permite o accelerație de la 0 la 96 km/h în 10 secunde și o autonomie de aproape 1.000 de kilometri.

Design-ul modelului Lightyear 2 a fost optimizat pentru a obține o aerodinamică cât mai bună și pentru a capta cât mai multă energie solară posibilă prin intermediul panourilor solare montate pe capotă, acoperiș și portbagaj. Panourile solare ale acestui automobil ar trebui să aducă în plus o autonomie de aproape 70 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autocar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide