Limită de viteză în oraș: 30 km/h. Ce primărie a impus aceste restricții de viteză

Autor: Radu Țuțulan 11 dec. 2023 Știri auto

Din cauza aglomerației și a riscului tot mai ridicat de accidente, primăria unui important oraș a decis să impună o limită de viteză de 30 km/h pe majoritatea străzilor din localitate.

Amsterdam este primul oraș din Regatul Țărilor de Jos care va implementa o limită de viteză de 30 km/h.

Această restricție se va aplica, de vineri, pe majoritatea străzilor din oraș.

Limită de viteză în oraș: 30 km/h

Primăria din Amsterdam își dorește să transforme Capitala Olandei într-un oraș mai sigur și mai liniștit, scrie autoweek.nl.

Astfel, din cauza aglomerației tot mai mari, municipalitatea a decis să impună o limită de viteză de 30 km/h pe majoritatea străzilor.

Melanie van der Horst, consilieră responsabilă de trafic, a declarat că există tot mai multe situații periculoase în trafic. Aceasta a spus că anul trecut, au fost semnalate în jur de 4.800 de accidente în urma cărora a fost necesară intervenția unei ambulanțe. Iar cel puțin 15 persoane au decedat.

Limita de viteză va afecta 80% din străzile orașului. Și doar pe unele artere principale va fi permisă o limită de 50 km/h.

O excepție se aplică, de asemenea, în cazul autobuzelor urbane, a tramvaielor și taxiurilor. Însă doar dacă există o bandă suplimentară pentru acestea.

Amsterdam, oraș dedicat pietonilor și bicicliștilor

Numărul locuitorilor din Amsterdam este, în prezent, de aproximativ 800.000 de persoane. La aceștia se adaugă anual cel puțin 20 de milioane de turiști.

Primăria din Amsterdam a decis să prioritizeze deplasările cu bicicleta și mersul pe jos. Astfel, numeroase străzi din centrul orașului au fost închise circulației auto și transformate în zone dedicate pietonilor și bicicliștilor.

Există, de asemenea, tot mai multe așa-numite „fietsstraten”. Adică, piste de biciclete unde mașinile sunt doar tolerate, iar bicicliștii au prioritate.

Iar la aceste restricții se adaugă acum impunerea acestei limite de viteză, de 30 km/h. Ceea ce arată că Amsterdam tinde să devină un oraș dedicat pietonilor și bicicliștilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide