Limuzina în care au defilat oficialii ruși la parada de 9 mai – FOTO

Autor: Promotor 09 mai 2022 Știri auto

La Moscova s-a desfășurat luni dimineață, 9 mai 2022, parada armatei ruse de Ziua Victoriei. Printre mașinile de război care au defilat s-a remarcat și două limuzine Aurus Senat în versiunea cabrio.

Aurus Senat este un mode de lux de dimensiuni mari produs Aurus Motors și dezvoltată de compania NAMI în Moscova.

Aurus Senat este cunoscut și sub numele de limuzina lui Putin. Este, de fapt, o întreagă linie de sedanuri de lux care cuprinde diferite tipuri de caroserie (ampatament normal, ampatament lung și cabrio în două uși).

Intră în GALERIA FOTO

Gurile rele spun că Aurus Senat ar fi copilul din afara căsătoriei al lui Rolls-Royce și Bentley

Limuzina blindată este propulsată de un motor V8 de 4,4 litri dezvoltat de NAMI (Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Automobile și Motoare Auto). Se pare că în dezvoltarea unuia dintre motoare au fost implicate Porsche și Bosch Engineering. Senat este un autovehicul hibrid, având la bord un motor V8 biturbo de 4,4 litri cu 598 de cai putere și un cuplu de 880 Nm și un motor electric de 56 CP. Face 0 – 100 km/h în 4,9 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Este mașina de stat prezidențială a Rusiei. Dezvoltarea modelului a început în 2013 și a fost prezentat public pentru prima dată la Salonul Internațional de Automobile de la Moscova în septembrie 2018.

Începând cu 31 mai 2021, Senat a dat oficial startul producției la uzina de producție în orașul Yelabuga din Republica Tatarstan.

La momentul deschiderii vânzărilor, versiunea entry-level avea un preț de pornire de 18 milioane de ruble, adică aproximativ 202.850 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Telegraph - YouTube



Comentarii
Inchide