Limuzina lui Putin tocmai a primit un facelift. Mașina va fi produsă în fosta uzină Toyota

Autor: Ionuț Vîlciu 09 mai 2024 Știri auto

Limuzina de lux produsă în Rusia, Aurus Senat, a primit un facelift exact la timp pentru începerea noului mandat de președinte al lui Vladimir Putin.

Aurus Senat este o limuzină de lux produsă în Rusia, mașină care a fost oferită cadou inclusiv liderului nord-coreean Kim Jong Un. Cu toate acestea, se pare că mașina a rămas puțin în urmă pentru gusturile lui Putin, astfel că a primit un facelift cu ocazia preluării noului său mandat ca președinte al Rusiei.

În cadrul evenimentului inaugural, Putin a primit o versiune actualizată a limuzinei de lux odată cu începerea celui de-al cincilea mandat prezidențial, ceea ce înseamnă că va rămâne lider al Rusiei pentru încă 6 ani.

Limuzina lui Putin primește farurile Matrix LED

Primul lucru pe care îl veți observa este că grila a fost modernizată cu elemente mai largi. Conturul cromat de-a lungul părții inferioare se extinde acum spre exterior pe fiecare parte, accentuând prizele de aer laterale. În plus, farurile au fost și ele actualizate, folosind acum tehnologia Matrix LED și au lumini de rulare pe timp de zi în forma literei L.

În partea din spate se poate observa un design mai armonios, cu stopurile rectangulare unite printr-o fâșie din crom. De asemenea, suportul de număr a fost mutat pe bara de protecție, astfel că spatele mașini seamănă mai mult cu ceea ce vedem pe Bentley Flying Spur.

Noua limuzină va fi construită în fosta fabrică Toyota

Interiorul a fost actualizat cu un ecran central de mari dimensiuni, care rulează o nouă versiune a sistemului NAMI MM. De asemenea, camerele mașinii au fost actualizate, fiind ajutate și de sistemul de Night Vision.

Potrivit Carscoops, limuzina Senat va continua să fie oferită cu un motor V8 de 4,4 litri, cu tehnologie hibridă, care produce 606 CP. Acest motor trimite puterea către toate cele patru roți printr-o transmisie automată cu nouă trepte.

Doar Putin și alte personalități importante ale statului rus vor putea folosi noul Senat până când acesta va intra în producția de serie în 2025. Se pare că limuzina Aurus Senat va fi produsă începând cu anul viitor în fosta uzină Toyota din Sankt Petersburg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aurus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide