Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină de lux produsă în Rusia

Autor: Ionuț Vîlciu 20 feb. 2024 Știri auto

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină de lux fabricată în Rusia. Mașina de lux costă cel puțin 300.000 de euro.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină de fabricaţie rusă, au anunţat marţi media de stat de la Phenian, în cadrul consolidării relaţiilor între cele două ţări, potrivit AFP via Agerpres.

Kremlinul a confirmat ulterior că preşedintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului nord-coreean Kim Jong Un o maşină rusească de înaltă clasă din gama Aurus, deşi nu a precizat modelul vehiculului.

„Da, este un Aurus”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă oficială TASS, întrebat despre maşina pe care preşedintele i-a făcut-o cadou lui Kim. Aurus are în gama sa două modele, Aurus Senat reprezentând limuzina de lux din oferta producătorului. Aceasta poate veni în mai multe configurații și lungimi, însă nu știm ce versiune a primit liderul nord-coreean. Știm că mașina este pusă în mișcare de un sistem de propulsie mild-hybrid. Acesta are la bază un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri. Unitatea produce o putere maximă de 598 CP și 880 Nm de cuplu. Motorul este cuplat cu o transmisie automată cu 9 trepte de viteză.

Kim Jong Un a primit o limuzină de lux de la Vladimir Putin

Gama Aurus dispune de mai multe modele şi, în funcţie de dotări, preţul variază între 35 şi 50 de milioane de ruble, circa 350.000 şi 500.000 de euro. Prin urmare, cadoul lui Putin ar putea încălca sancţiunile ONU din 2017, care au fost votate inclusiv de Rusia şi care interzic exportul de bunuri de lux către Coreea de Nord.

Kim Jong Un „a primit un autoturism fabricat în Rusia pentru uzul personal din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin, preşedintele Federaţiei Ruse”, a transmis agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA. „Acest cadou este o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale între liderii” celor două ţări, a declarat sora conducătorului nord-coreean, Yo Jong, citată de aceeaşi media de stat.

„Noi condamnăm Coreea de Nord pentru atitudinea sa insolentă de a etala în public încălcarea sancţiunilor ONU”, a reacţionat un înalt responsabil al Ministerului sud-coreean al Unificării într-o declaraţie făcută presei, sub rezerva anonimatului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aurus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide