Lincoln Corsair facelift: noutăți importante pentru cel mai bine vândut model din portofoliul constructorului american

Autor: Adrian Somai 13 sept. 2022 Știri auto

Anul 2023 va veni cu o surpriză pentru fanii SUV-ului compact Corsair, cel mai bine vândut model din portofoliul Lincoln. La aproape patru ani de la momentul lansării, constructorul american anunță acum o mica împrospătare pentru Corsair. Să vedem care sunt noutățile aduse de acest facelift!

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, trebuie să recunoaștem că nu avem prea multe de spus, americanii luând decizia că nu au de ce să schimbe ceva ce este apreciat încă. Putem observa totuși o grilă frontală noua și mai înaltă, lumini de zi în formă de aripă și o nouă bară de protecție frontală. Clienții vor putea opta începând de anul viitor și pentru două culori noi pentru caroserie – Crystal Red, respectiv Whisper Blue.

Multe surprize la capitolul tehnologie

Cele mai multe schimbări pot fi observate la nivelul habitaclului, în special din punct de vedere tehnologic. Diagonala ecranului central a crescut până la 13.2 inci, iar pe acesta rulează acum sistemul multimedia SYNC 4. De asemenea, panoul de bord de 12.3 inci este oferit acum în standard cu interfață digitală Constallation.

Facelift-ul Lincoln Corsair ne mai aduce o nouă experiență hands-free Alexa Built-In, cu conectivitate gratuită la serviciul Alexa timp de trei ani. De asemenea, va fi disponibil Auto Air Refresh, un sistem holistic de filtrare și monitorizare activă a aerului. Mai exact, sistemul ajută la curățarea aerului din habitaclu prin filtrarea particulelor cauzate de praful atmosferic, fumul de țigară sau alți alergeni.

Suita Lincoln ActiveGlide 1.2 introduce cu această ocazie noi funcții disponibile, printre acestea numarandu-se Lane Change Assist, Predictive Speed Assist, In-Lane Repositioning, Blind Spot Assist și Intersection Assist.

La capitolul tehnic, Lincoln Corsair facelift va fi disponibil atât de unitatea turbo pe benzină de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 254 de cai putere și un cuplu maxim de 373 Nm, cât și într-un format PHEV care are la bază un motor de 2.5 litri cu patru cilindri capabil să livreze 270 de cai putere. Așadar, unitatea turbo de 2.3 litri care livra 299 de cai putere a fost scoasă din oferta noului Corsair 2023.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lincoln


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide