Lista completă a producătorilor de mașini care renunță la reclamă pe Facebook

Autor: David Andrei 03 aug. 2020 Știri auto
Lista completă a producătorilor de mașini care renunță la reclamă pe Facebook

Trei producători de mașini renunță la Facebook. Pentru început, măsura vizează doar diviziile care acționează în Statele Unite.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume. Aproximativ 2,6 miliarde de profile active au fost numărate în primul trimestru al acestui an. Totuși, trei nume mari din industria auto sunt hotărâte să renunțe la beneficiile pe care le aduce această rețea de socializare. Astfel, diviziile americane ale companiilor General Motors, Ford și Honda nu-și vor mai face reclamă pe Facebook.

Principalul motiv pentru care companiile au luat această decizie este maniera ineficientă în care administratorii Facebook iau măsuri pentru a îndepărta conținutul dăunător. Giganții din domeniul auto se alătura astfel campaniei #StopHateForProfit. Peste 1100 de companii și organizații boicotează platforma. Nu vor mai aloca buget pentru publicitatea pe Facebook.

Constructorii de mașini, nemulțumiți de Facebook

“Nu suntem mulțumiți de progresul pe care noi l-am făcut pe Facebook până în acest moment. În consecință, am oprit investițiile noastre pe această platform. Susținem eforturile Facebook de a lua măsuri imediate, de a schimba situația și de a redeveni un spațiu digital mai sigur, care să reflecte cu adevărat valoarea companiei noastre”, se arată într-un comunicat emis de General Motors.

Facebook mașini

Ford USA a început procedura de evaluare și analizează beneficiile pe care rețelele de socializare i le-a adus până în prezent. Americanii iau în calcul și oprirea investițiilor pe Instagram, Twitter și TikTok. Compania și-a reluat activitatea pe YouTube, Pinterest și Alphabet după o pauză de 30 de zile. Ford anunță că militează pentru “transparență și pentru măsuri de încredere în vederea curățării eco-sistemului social-media.”

Și Honda USA a anunțat că nu va mai investi în publicitate pe Facebook. Nu este clar însă, dacă decizia este definitivă sau activitatea companiei pe Facebook va fi blocată doar temporar.

Coaliția Stop Hate For Profit a dezvăluit că încă nu a primit reacția dorită de la șeful Facebook, Mark Zuckerberg. “Ștergem lunar trei milioane de postări care conțin hate speech (discurs de instigare la ură) sau peste 4.000 de astfel de postări pe oră. În ultimii ani, am triplat numărul celor care se ocupă de siguranță și securitate”, a scris Mark Zuckerberg într-o postare pe Twitter.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide