LIVE Frankfurt 2015: noul Audi A4, pipăit în toate colţurile

Autor: Iulian Dnistran 16 sept. 2015 Știri auto

Audi A4, generaţia B9, şi-a arătat faţa în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2015. Eu am fost la cel mai mare eveniment auto german al anului şi îţi spun cum se simte în interior noua generaţie a berlinei premium nemţeşti.

În primul rând, calitatea materialelor este de excepţie, aşa cum se întâmplă de ani buni în universul Audi. Apoi, planşa de bord e foarte simplă şi seamănă foarte mult cu cea montată în noul Q7 – nu există o consolă centrală în adevăratul sens, ci sunt doar câteva butoane pentru sistemul de climatizare şi alte câteva pentru diferitele funcţii ale maşinii (senzori de parcare, sistemul de control al tracţiunii, start/stop etc.).

Totodată, dacă ai vreo 500 de euro aruncaţi prin casă şi nu ştii ce să faci cu ei, trebuie să ştii că excelentul display care înlocuieşte clasicele cadrane de bord costă cam atât. Aici vezi informaţii despre maşină şi harta sistemului de navigaţie (alta decât cea de pe ecranul care iese din bord), printre altele.

Poziţia la volan e corectă, iar scaunul din piele al maşinii în care am urcat eu se simţea ca un fotoliu. În spate, în schimb, locul disponibil pe banchetă m-a cam dezamăgit, fiindcă atingeam plafonul cu capul, ceea ce nu mi s-a întâmplat în maşini mai mici decât noul A4. Pe de altă parte, spaţiul pentru picioare e destul de bun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide