Un Logan a fost spulberat de un TIR care a depășit în curbă

Autor: David Andrei 16 dec. 2020 Știri auto

Un Logan a fost spulberat de un TIR care a depășit în curbă pe linie continuă. Accidentul a avut loc pe o șosea din Rusia și a fost produs de un șofer fără experiență.

GALERIE FOTO

Imaginile accidentului au îngrozit Rusia. Filmarea arată cum un șofer de TIR se angajează într-o depășire extrem de periculoasă. Depășește mai multe vehicule și, într-un viraj către stângă, în care nu are deloc vizibilitate, încearcă să treacă de un alt TIR. Nu mai are însă, timp să revină pe sensul său de mers. Din sens opus se apropie un Renault Logan.

Șoferul autoturismului a încercat să evite coliziunea frontală și a tras dreapta de volan. Dar șoferul de TIR a tras stânga. Astfel, mașina nu a avut nicio șansă. Din fericire, un alt șofer de TIR care se apropia a reacționat la timp și a frânat. Altfel ar fi intrat în plin în TIR-ul care tocmai încercase să-l depășească.

Două persoane aflate la bordul autoturismului au murit pe loc. Mașina era taxi, iar la volan se afla un bărbat de 42 de ani, care transporta un client în vârstă de 63 de ani. La volanul autotrenului se afla un șofer fără experiență, în vârstă de 22 de ani. Accidentul a avut loc la kilometrul 299 al șoselei care face legătura dintre orașele Tyumen și Omsk din regiunea Ishim.

Fotografiile de după accident arată grămada de fiare în care s-a transformat mașina lovită de TIR.

Momentul în care un Logan este spulberat de TIR, filmat dintr-o mașină care fusese depășită

Momentul impactului a fost surprins de camera aflată la bordul unui vehicul depășit de TIR-ul care a provocat accidentul cu doar câteva secunde înaintea coliziunii. Se poate vedea clar în imagini că pe asfalt este trasat marcajul continuu care interzice depășirile.

Autoritățile din Rusia au demarat o anchetă în acest caz pentru a afla circumstanțele în care s-a produs accidentul.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide