Un șofer de TIR este căutat de poliție după o depășire criminală – VIDEO

Autor: George Cristea 14 dec. 2020 Știri auto

Un șofer de TIR este căutat de poliție după o depășire criminală, efectuată pe o șosea din Franța. Imaginile surprinse de camerele video ale camionului depășit s-au viralizat și reprezintă o probă suficientă pentru pedepsirea șoferului inconștient.

Intră în Galeria FOTO

În imagini se vede un camion al companiei cehe de transporturi Valatrans, care efectuează o depășire neregulamentară. Aceasta începe deja pe linie continuă, dar ce urmează frizează inconștiența. Șoferul rămâne zeci de secunde pe contrasens, neavând posibilitatea de a reveni pe bandă din cauza scuarurilor care despart benzile de circulație. În drumul său, TIR-ul bagă în șanț mai multe mașini care circulau din sens opus, șoferii acestora reușind cu greu să evite o tragedie.

Poliția franceză îl caută acum pe șoferul iresponsabil aflat la volanul camionului companiei Valatrans a.s., filmat în timp ce încălca mai multe reguli de circulație în regiunea Loir-et-Cher. Potrivit Infotrucker.ro, șoferul ceh se face vinovat de mai multe infracțiuni, printre care punerea în pericol a altor vieți, viteza excesivă, depășirea pe linie continuă, depășirea unui vehicul fără posibilitatea revenirii pe banda de circulație, depășirea și obstrucționarea traficului din sens opus și ocolire prin stânga a unui scuar.

Șofer de TIR căutat de poliție după o depășire criminală: Ce riscă dacă va fi prins

Polițiștii au audiat deja ceilalți șoferi implicați în acest eveniment, de la cel al TIR-ului depășit și care a filmat depășirea la cei ai mașinilor care veneau din sens opus. Numărul de înmatriculare al mașinii este, de altfel, vizibil pe filmare, astfel că polițiștii nu ar trebui să aibă dificultăți în a obține o condamnare în acest caz.

Într-o situație asemănătoare, șoferul unui alt TIR înmatriculat în Cehia a fost condamnat în Germania la doi ani de închisoare după ce depășirea periculoasă efectuată de acesta s-a viralizat pe rețelele sociale. Și în România se petrec frecvent astfel de depășiri, dar foarte puține astfel de cazuri se termină cu o condamnare. Surprinzător este faptul că în cele mai multe cazuri este vorba de șoferi profesioniști. Într-un astfel de caz, tragedia a putut fi evitată după ce toți cei trei șoferi implicați au frânat și au reușit să oprească mașinile în ultimul moment.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri au fost cele ale unui șofer care a efectuat o depășire ilegală pe o șosea din Moldova. Confruntat de ceilalți șoferi prin stație, acesta a răspuns sfidător că „i se fâlfâie” și că nu e nicio problemă dacă „îl omora pe ăla”. În acest caz polițiștii au declarat inițial că nu pot interveni în baza unei filmări, legislația din România împiedicând acest lucru. Ulterior, șoferul din Suceava a rămas fără permis pentru o perioadă de 60 de zile după ce s-a prezentat singur la poliție și și-a recunoscut fapta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide