Lotus ne oferă mai multe informații despre Eletre. Super SUV-ul oferă peste 900 de cai putere

Autor: Ionuț Vîlciu 26 oct. 2022 Știri auto

Lotus a dezvăluit prețurile și specificațiile pentru cel mai nou model al său, SUV-ul Eletre. Vor exista trei versiuni, iar cea mai puternică va avea peste 900 de cai putere.

La începutul acestui an, Lotus dezvăluia ceea ce urmează să fie primul său SUV. Acesta se numește Eletre și este un vehicul complet electric.

Lotus a prezentat noul Eletre prin intermediul evenimentului Unleash the Future. Eletre este primul SUV al producătorului și deschide drumul pentru viitoarele SUV-uri ale mărcii. Acum avem și primele informații oficiale cu privire la cifrele de performanță ale SUV-ului Eletre.

Lotus Eletre este un SUV electric cu performanțe de supercar

Așa cum spuneam, Eletre va fi produs în trei versiuni. Atât versiunea standard, cât și Eletre S, au un sistem de propulsie cu o singură viteză, care produce 603 de cai putere și 710 Nm de cuplu. Autonomia declarată de Lotus este de 600 de kilometri cu un plin de baterii. Sprintul 0-100 se realizează în 4,5 secunde.

Versiunea cea mai puternică, intitulată Eletre R, are un sistem de propulsie electric cu două viteze. Astfel, mașina produce în total 905 cai putere și 985 Nm cuplu. Sprintul 0-100 se întâmplă în doar 2,95 de secunde. Pentru asemenea performanțe, autonomia va avea de suferit. Eletre R are o autonomie de 490 de kilometri. Vestea bună este că ambele versiuni se încarcă de la 10 la 80% în doar 20 de minute cu ajutorul încărcării rapide. De asemenea, ambele versiuni au o baterie de 112 kWh.

Lotus Eletre va fi vândut mai întâi în China, Marea Britanie și Europa. Lotus îl va oferi în șase culori exterioare: Natron Red, Galloway Green, Stellar Black, Kaimu Gray, Blossom Grey și Solar Yellow. Vor exista cinci modele diferite de roți cu dimensiuni de 20, 22 și 23 de inch, cu șase culori disponibile pentru etrierele de frână.

La interior, Eletra va oferi alternative ecologice la pielea animală și va folosi fibre artificiale pentru mochetă. Materialul este 100% reciclat și 100% reciclabil.

Livrările către clienți vor începe anul viitor. Prețurile încep în Europa de la 95,990 de euro pentru varianta standard, 120,990 pentru Eletre S și de la 150,990 pentru Eletre R.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide