Lucid Air este gata să rivalizeze cu Tesla în Europa anul acesta

Autor: Cristian Gubandru 27 apr. 2022 Știri auto

Brandul american de mașini electrice Lucid este gata să intre pe piața europeană în această vară. Producătorul auto este interesat și de piața din Marea Britanie, o versiune cu volan pe dreapta a sedanului electric ar putea veni spre sfârșitul anului.

Piețe europene pe care va fi la vânzare Lucid Air

Autocar spune că vânzările europene Lucid Air vor începe din Germania, iar apoi se vor extinde în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Italia, Monaco, Olanda, Spania, Suedia, Elveția și Norvegia.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deși nu există niciun cuvânt oficial în ceea ce privește piața din Marea Britanie, se zvonește că Lucid Air cu volan pe dreapta va fi disponibil pentru comandă la sfârșitul anului 2022, cu livrări așteptate la începutul lui 2023.

Vestea vine la scurt timp după ce Lucid a fost forțat să reducă obiectivele de producție pentru acest an de la 20.000 la 12.000-14.000 de vehicule din cauza „provocărilor extraordinare legate de lanțul de aprovizionare și logistică”.

Lucid intenționează să construiască o nouă fabrică în Arabia Saudită până în 2025 sau 2026, pentru a produce mai multe vehicule.

Pe lângă noile informații despre lansarea europeană a lui Lucid, Autocar spune că producătorul auto a confirmat dezvoltarea unei versiuni mai puternice a modelului Air.

Noul model va folosi două motoare electrice pe spate, despre care se zvonește că ar produce 986 kW / 1.341 CP. În combinație cu motorul electric montat în față, grupul de propulsie cu trei motoare ar putea produce mai mult de 1.600 CP, permițându-i să ofere performanțe mai bune decât rivalul Tesla Model S Plaid.

În prezent, cel mai puternic Lucid Air este Grand Touring Performance care produce 1.050 CP (783 kW / 1.065 CP). Air Dream Edition Performance a fost disponibil anul trecut cu 828 kW / 1.126 CP.

Modelul american va avea nevoie de doar 20 de minute la priză pentru a putea călători 480 de kilometri.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide