Lucid Gravity, SUV-ul electric cu 800 CP și 700 KM autonomie, va costa mai puțin de 80.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 21 nov. 2023 Știri auto

Lucid, producătorul american de mașini electrice, a dezvăluit noul său model la Salonul Auto de la Los Angeles. Gravity, pe numele său, este un SUV cu 800 CP, care poate parcurge peste 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Lucid a intrat în atenția publicului grație sedanului de lux Air, model impresionant prin prisma performanțelor, dar cu un preț de achiziție destul de mare. Pentru ca Lucid să ajungă un producător de volum, compania avea nevoie de un model pentru mase, atractiv pentru clientela actuală. Ce poate oferi mai mult succes decât un SUV tehnologizat, care să fie vândut la un preț mai mic decât sedanul de lux.

Aici intervine Gravity, noul model al companiei, care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Noul SUV al companiei americane regândește ergonomia interiorului, dar oferă și spațiu din belșug pasagerilor.

Noul Lucid Gravity SUV va putea parcurge peste 700 km cu o singură încărcare

Potrivit TopGear, Lucid nu a confirmat încă multe dintre specificațiile modelului Gravity, spunând doar că SUV-ul folosește „următoarea generație a tehnologiei, ultra-compactă, a sistemului de propulsie proprietar Lucid”. Arhitectura de 900 de volți va permite viteze rapide de încărcare, probabil la fel de mari ca cele 300kW ale sedanului Air. Lucid spune că Gravity va putea accelera până la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde, ceea ce nu sună rău pentru un SUV cu până la 7 locuri.

Cât despre autonomie, compania țintește sus. Astfel, Lucid a declarat că estimează o autonomie de cel puțin 440 de mile (708 kilometri) cu o singură încărcare pentru Gravity. Acest lucru ar face ca autonomia lui Lucid Gravity să fie mai mare cu peste 160 km decât cea oferită de Tesla Model X în cea mai eficientă configurație.

La interior, Lucid a lucrat la ergonomie, aspect care a nemulțumit pe unii clienți în trecut. Astfel, Gravity va putea fi configurat cu până la 7 locuri, iar ultimele 2 rânduri vor putea fi pliate pentru a maximiza capacitatea de încărcare. Aici se adaugă și volumul portbagajului frontal.

Planșa de bord este dotată cu un ecran curbat, cu o diagonală de 34 de inch, acompaniat de un ecran secundar, montat dedesubt. Lucid va continua să-și îmbunătățească software-ul, iar Gravity va fi capabil să primească actualizări de la distanță.

Lucid spune că ne putem aștepta ca mașina să ajungă la vânzare pe finalul lui 2024 și că prețul de pornire pentru acest nou SUV ar trebui să fie mai mic de 80.000 de dolari (aproximativ 73.000 de euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lucid


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide