Lucid Motors vine la Geneva. Cu ce mașini ne încântă producătorul american – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 feb. 2024 Știri auto

În incursiunea noastră la Salonul Auto de la Geneva din 2024 am avut ocazia de a vedea și standul Lucid Motors, producător care vine, într-un final, și pe piața din Europa.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu brandul Lucid, acesta este un producător american destul de tânăr, care produce doar mașini electrice. Pe lângă faptul că se poziționează ca un concurent pentru Tesla, Lucid vrea să arate că produce modele cu adevărat premium, care să rivalizeze prin design, tehnologie și calitate cu producători premium consacrați din industrie.

Anul acesta, Lucid a fost prezent la Salonul Auto de la Geneva cu ambele sale modele: Air și Gravity. Primul dintre acestea este un sedan de clasă mare, complet electric bineînțeles, care poate oferi până la 1.360 CP în cea mai puternică versiune a sa.

Lucid Air are un design gândit pentru aerodinamică și practicalitate, care să minimizeze rezistența la înaintare și să maximizeze spațiul pentru pasageri și bagaje. Interiorul are un aspect minimalist, dar este finisat cu materiale premium și folosește tehnologii moderne, pe care Lucid le actualizează în permanență, fiind încă niște modele tinere.

Lucid își extinde gama cu noul SUV Gravity

Pe lângă sedanul Air, Lucid a expus la Geneva și noul său SUV electric. Gravity ar trebui să aibă un preț de pornire de circa 85.000 de euro în Europa, ușor mai scump decât sedanul Air, care pornește de la 84.000 de euro.

Gravity este construit pe o arhitectură de 900 de volți, care va permite viteze rapide de încărcare, probabil la fel de mari ca cele de 300kW ale sedanului Air. Lucid spune că Gravity va putea accelera până la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde, ceea ce nu sună rău pentru un SUV cu până la 7 locuri.

Cât despre autonomie, compania țintește sus. Astfel, Lucid a declarat că estimează o autonomie de cel puțin 700 de kilometri cu o singură încărcare pentru Gravity. Acest lucru ar face ca autonomia lui Lucid Gravity să fie mai mare cu peste 160 km decât cea oferită de Tesla Model X în cea mai eficientă configurație.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide