Ludovic Orban cere scoaterea gardurilor de lângă liniile de tramvai. Ce îi răspunde primarul Gabriela Firea?

Autor: Elena Luchian 10 feb. 2020 Știri auto
Ludovic Orban cere scoaterea gardurilor de lângă liniile de tramvai. Ce îi răspunde primarul Gabriela Firea?

Premierul Ludovic Orban cere scoaterea gardurilor care separă liniile de tramvai de benzile de circulație rezervate autovehiculelor. Primarul Capitalei Gabriela Firea îl ironizează.

Ludovic Orban îi atrage atenția edilului că promisiunea benzilor unice pentru mijloace de transport ale STB a ramas doar la stadiul de proiect. În schimb, au apărut stâlpi și garduri care să restricționeze accesul autoturismelor pe șine.

„În loc să apară aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au apărut gardurile care delimitează zona de circulaţie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au făcut altceva decât să încurce şi mai rău circulaţia în Bucureşti și care, vă spun de acum: trebuie să dăm jos aceste garduri, care au fost o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi plan trafic pentru Bucureşti.”

Gabriela Firea îl ironizează pe premierul României:

„Dacă te cheamă Ludovic Orban și ai o reputație și insisti să te dai specialist în garduri și șanțuri, eu zic ne merităm soarta. […] În toate studiile specialiștilor în mobilitate se relevă faptul că s-a injumătățit timpul de a parcurge o călătorie din momentul în care linia de tramvai este protejată de un gard”, a fost răspsunsul Gabrielei Firea.

„Acest lucru trebuie menținut chiar dacă îl deranjează pe premierul demis pentru incompetență”, a mai spus primarul Capitalei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mediafax



Comentarii
Inchide