Luna trecută Kia a vândut 47.725 de unități în Europa. Care a fost cel mai căutat model?

Autor: Marius Vișan acum o lună Știri auto

Cifrele publicate de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) arată că producătorul auto Kia și-a asigurat o cotă importantă de 5.7% din piața europeană în luna aprilie.

Această performanță plasează Kia la egalitate cu cifra record a cotei sale de piață din ianuarie și plasează marca în primii cinci producători performanți pentru această lună.

Înmatriculările Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie au ajuns la 47.725 de unități în aprilie, o creștere cu 12.5% față de aceeași lună a anului trecut. Piața auto generală a înregistrat o scădere de 20.2% pentru luna aprilie. Cu excepția anului pandemic 2020, aceasta a fost cel mai slabă lună aprilie pe piața europeană în ceea ce privește volumele vândute de când au început înregistrările.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Luna trecută a arătat o scădere a pieței auto europene, dar Kia a crescut în continuare în volum și cotă de piață. Aceste ultime cifre arată că, în Uniunea Europeană, Kia este marca cu cea mai rapidă creștere în acest an.”

„Există o opțiune uriașă disponibilă pentru clienții de astăzi, dar proprietarii Kia recunosc rolul gamei noastre excepționale de produse în asigurarea unui viitor mai sustenabil. Luna aceasta, peste o treime din vânzările noastre totale au fost modele electrificate. Pe măsură ce gama noastră de modele electrificate crește și continuăm să ne extindem ofertele în spațiul serviciilor „shared mobility”, Kia va crea cu adevărat „mișcarea care inspiră”.

Cele mai vândute modele Kia în luna aprilie au inclus noul Sportage, cu 8.368 de unități

Apoi urmează familia modelelor Ceed cu 7.995 de unități și gama electrificată Niro cu 6.735 de unități.

Pe măsură ce Kia continuă să-și îndeplinească strategia Plan S, compania a conturat planurile pentru o gamă complet electrificată până în 2035, cu un total de 14 modele 100% electrice care se vor alătura gamei până în 2027.

Recent, Kia a împărtășit planurile de a construi prima sa fabrică pentru a produce automobile PBV (Purpose Built Vehicle) în Coreea de Sud, facilitând ambiția companiei de a deveni lider global pe piața automobilelor PBV.


Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide