Lupta în segmentul mașinilor electrice de clasă mică ia amploare. MG2 ar putea fi lansat pe piață în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 11 mart. 2024 Știri auto

MG pare că lucrează la un rival pentru Dacia Spring și Citroen e-C3. Noul model ar putea fi lansat pe piață în 2025.

MG a pătruns recent și pe piața din România, iar producătorul auto Britanic aflat sub patronajul chinez al SAIC vrea să se dezvolte și mai mult pe piața din Europa. După ce a prezentat noua generație MG3, un hatchback subcompact cu propulsie hibridă și aproape 200 CP. Noul model va concura cu mașini precum Dacia Sandero, Renault Clio sau Opel Corsa.

Un oficial al companiei a comunicat faptul că va exista un nou model de mici dimensiuni, care ar putea fi lansat în 2025. Producătorul ar putea profita de tehnologia SAIC pentru a dezvolta un nou model de clasă mică cu care să concureze cu Dacia Spring și Citroen e-C3.

Noul model electric MG ar putea fi un concurent pentru Dacia Spring

În timpul lansării noului MG3 la Salonul Auto de la Geneva, David Allison, șeful de produs și planificare la divizia MG Motor din Marea Britanie, a declarat pentru Auto Express că un vehicul electric de mici dimensiuni este în curs de dezvoltare.

Oficialul companiei admite că a văzut deja modelul și crede că va primi undă verde pentru producție. În ceea ce privește data așteptată de debut, Allison a spus că este „probabil la câțiva ani distanță, poate 18 luni”, sugerând că un model de producție ar putea ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2025.

Allison spus și că mașina se va numi, cel mai probabil, MG2. „Probabil că va primi un nou nume, dar s-ar încadra destul de bine în gama existentă”, a explicat el. „Dacă ai spune MG2, atunci nu ai fi la un milion de mile distanță; 2 este următorul pas”, a adăugat Allison.

Astfel, noul model electric de la MG s-ar putea încadra, la fel ca Dacia Spring, Citroen e-C3 și viitorul Fiat Panda EV, în criteriile acestei clase: o lungime mai mică de 4 metri și un preț de aproximativ 20.000 de euro. Rămâne de văzut care va fi autonomia viitorului model. Dacia Spring facelift poate parcurge până la 220 km cu o singură încărcare, în timp ce Citroen e-C3 a fost anunțat inițial cu o versiune ce va putea parcurge până la 320 km, dar va fi lansată și o versiune cu baterie mai mică în viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide